Laikā no jūlija līdz pat septembrim LU Studentu zinātniskās konferences ietvaros norisināsies meistarklašu cikls. Ciklā trīs nozares ekspertu vadībā konferences dalībniekiem, apmeklētājiem un citiem interesentiem būs iespējams attīstīt savas teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas dažādās ar akadēmisko vidi saistītās tēmās.

30. jūlijā meistarklasi “Akadēmiskā rakstīšana: kā uzrunāt un izrunāt?” vadīs LU žurnāla “Alma Mater” galvenais redaktors un politisko procesu komentētājs Māris Zanders, kurš sniegs ieskatu akadēmiskās rakstvides niansēs. Meistarklases laikā apmeklētājiem būs iespēja uzzināt, kā zinātniska satura rakstu pasniegt efektīvā un ikvienam lasītājam skaidri saprotamā veidā, nezaudējot teksta vērtību un kvalitāti.

27. augustā zinātniskā institūta “BIOR” pētnieks un LU Ķīmijas fakultātes doktorants Ingus Pērkons kopā ar LU Bioloģijas fakultātes pētnieku Mārtiņu Borodušķi meistarklasē “Kā lauzt status quo pētniecībā?” skaidros, kādi ir visbiežāk sastopamie šķēršļi starpdisciplināros pētījumos un kādas prasmes ir nepieciešamas, lai tos pārvarētu un izlauztos no ierastajām stigmām pētniecībā.

Cikla noslēdzošā meistarklase “Zinātniskā anatomija: kas pētījumam vēderā?” norisināsies 24. septembrī publicista un LU Vēstures un filozofijas fakultātes docenta Arta Sveces vadībā. Apvienojot iepriekš iegūtās iemaņas gan akadēmiskajā rakstīšanā, gan sadarbībā ar dažādu nozaru pārstāvjiem, Artis Svece izklāstīs, no kā sastāv pētnieciska darba koncepts un dalīsies ar padomiem, kā šīs sastāvdaļas veiksmīgāk savienot kopā.

Tā kā valstī esošā epidemioloģiskā situācija joprojām ir noteikusi ierobežotus pulcēšanas apmērus, dalība meistarklasēs ir iespējama ierobežotam apmeklētāju skaitam. Lai neko nepalaistu garām, meistarklašu organizētāji aicina sekot katras meistarklases Facebook notikumam, kurā laicīgi tiks izziņota informācija par reģistrāciju!

Dalīties