© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Ņemot vērā valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus un izvērtējot ierobežotās iespējas pulcēties, Latvijas Universitātē (LU) šogad diplomu saņemšana notiks fakultātēs un filiālēs, nevis Lielajā aulā Raiņa bulvārī.

LU augstu novērtē un ņem vērā epidemiologu ieteikumus, un novērtē arī iespējamos riskus, tādēļ ir pieņemts lēmums vēl nesteigties ar lielu klātienes pasākumu organizēšanu vienā telpā un ēkā.

LU fakultātes nolēmušas rīkot izlaidumus un diploma saņemšanu dažādos formātos – gan klātienē fakultāšu pagalmos, gan ierodoties pēc diploma dekanātā, gan attālināti, rīkojot svinīgus apsveikumus tiešsaistē.

17. jūnijā Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte izlaidumu pirmo reizi rīkos attālināti. Virtuālais izlaidums notiks Zoom platformā un izlaidumu tiešraidē varēs vērot arī fakultātes Facebook kontā. Diplomu izsniegšana notiks 29. un 30. jūnijā fakultātes telpās.

18. jūnijā Bioloģijas fakultāte organizēs diplomu izsniegšanu Dabas mājā.

18. jūnijā attālināti izlaidumu rīkos arī Medicīnas fakultāte.

19. jūnijā tiks sveikti Juridiskās fakultātes absolventi, diplomu saņemšana JF konferenču zālē.

25. jūnijā studentiem diplomus izsniegs Datorikas fakultāte telpās pēc sastādītā grafika, kur katram studentam jāierodas norādītajā laikā.

25. jūnijā Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes absolventi pa grupām ieradīsies pēc diploma un nofotografēsies Zinātņu mājas ātrijā.

26. jūnijā Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē izlaidums notiks fakultātes telpās un pagalmā pa studiju programmām, ievērojot visus noteiktos pulcēšanās ierobežojumus.

26. jūnijā Dabas mājā absolventus sveiks Ķīmijas fakultāte.

29. jūnijā Vēstures un filozofijas fakultāte izlaidumu rīkos klātienē, LU Mazajā aulā. Absolventi tiks sveikti pa studiju programmām, trīs grupās, vienlaikus telpā nepārsniedzot 30 klātesošo skaitu.

30. jūnijā Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātē diplomu izsniegšanas pasākums notiks Dabas mājas Magnum auditorijā.

2. un 3. jūlijā notiks Humanitāro zinātņu fakultātes izlaidums fakultātes dārzā pa studiju programmām, ievērojot visus distancēšanās noteikumus. 

2. jūlijā Sociālo zinātņu fakultāte rīkos izlaidumu klātienē fakultātes telpās pa grupām pieļautajās cilvēku skaita pulcēšanās robežās.

4. jūlijā notiks Teoloģijas fakultātes izlaidums Rīgas Lutera baznīcas (Torņakalna baznīca) dārzā, ievērojot visus distancēšanās noteikumus.

Divi izlaidumi paredzēti arī LU filiālēs. Cēsu filiālē izlaidums notiks klātienē 30. jūnijā, diplomu saņemšanu organizējot vairākās grupās, bet Kuldīgas filiāle tuvākajā laikā precizēs izlaiduma laiku un vietu.

Latvijas Universitāte no sirds sveic visus šī gada augstskolas beidzējus un lepojas ar saviem absolventiem!

Dalīties

Saistītais saturs

Aktuālie drošības pasākumi pēc ārkārtējās situācijas beigām
07.07.2020.

Aktuālie drošības pasākumi pēc ārkārtējās situācijas beigām