Iznācis Latvijas Universitātes (LU) 2019. gada publiskais pārskats, kurā apkopota informācija par LU galvenajiem rādītājiem 2019. gadā studijās, zinātnē un pētniecībā, tāpat apkopoti LU finanšu rādījumi un iekļauts neliels atskats no LU simtgades svinībām un Zinātņu mājas atklāšanas pasākuma.  

“Aizvadītais – 2019. – gads Universitātes dzīvē ir bijis trauksmains un sarežģīts. Taču, esmu pārliecināts, tas bija arī pārpilns pozitīvām emocijām, aizvadīts ar lepnumu par Universitāti un tās attīstību. Tas bija Universitātes simtās jubilejas gads, kurā bija iespēja pārliecināties, ka Latvijas Universitāte ir lielākais un nozīmīgākais augstākās izglītības un zinātnes centrs Latvijā, ka esam godam pildījuši mūsu augstskolas devīzē ierakstīto Universitātes misiju: “Zinātnei un Tēvzemei”,” uzsver LU rektors profesors Indriķis Muižnieks.  

2019. gads kopumā Universitātes dzīvē bijis ļoti aktīvs un notikumiem bagāts. Kā ievērojamākie notikumi noteikti jāmin: simtgades svinības, Zinātņu mājas atklāšana un rektora vēlēšanas.

Gada pārskatā ir attēlota koncentrēta un uzskatāma informācija par studijām, studiju programmām un uzņemšanu. Tāpat pārskatā zinātnes un pētniecības sadaļā apkopots LU zinātnieku devums zinātnisko publikāciju jomā, panākumi projektos un sadarbībā ar industriju. Gada pārskatā atspoguļoti Universitātes starptautiskie sasniegumi un starptautiskā sadarbība, fiksēti sadarbības līgumi, ko LU noslēgusi gada laikā.

LU ārpus studiju dzīve 2019. gadā bija tikpat darbīga, cik studiju dzīve. Gada pārskatā atrodama informācija arī par LU piedāvātajām sporta, kultūras iespējām un sasniegumiem.

Gada pārskata noslēguma daļā iespējams pārskatāmā veidā iepazīties ar galvenajiem 2019. gada finanšu rādītājiem – ienākumiem, izdevumiem, kā arī par ziedojumiem un to izlietojumu.

LU Gada pārskats 2019

Dalīties