Interesenti aicināti piedalīties valsts pētījumu programmas "Latviešu valoda" (VPP-IZM-2-18/2-002) vidusposma pārskata konferencē, kas notiks 2020. gada 3. jūnijā plkst. 13.00–17.00 Microsoft Teams platformā.

Valsts pētījumu programmas "Latviešu valoda" virsmērķis ir stiprināt latviešu valodas – Latvijas identitāti un valsts vērtības veidojoša pamatelementa – ilgtspēju, lingvistisko kvalitāti un konkurētspēju Latvijā un pasaules valodu kontekstā.

Projektā ir izstrādāti 10 apakšprojekti valodas ontoloģijas, sociolingvistikas, gramatikas, onomastikas, leksikogrāfijas, tulkojumzinātnes un kontaktlingvistikas, valodas apguves, reģionālo variantu izpētes un lībiešu valodas pētījumu jomā.

Programmu īsteno vairāk nekā simt pētnieku, kas pārstāv sešas Latvijas augstskolas – Latvijas Universitāti, Daugavpils universitāti, Liepājas universitāti, Rīgas Tehnisko universitāti, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju, Ventspils augstskolu, kā arī  Latviešu valodas aģentūru.

Interesenti dalībai konferencē aicināti reģistrēties līdz 2020. gada 1. jūnijam, aizpildot pieteikšanās anketu. Konferences programma un detalizēta informācija par pieslēgšanos konferences norises vietnei tiks nosūtīta pēc reģistrācijas.

Dalīties