Skolēnu zinātniski pētniecisko darbu 44. konferences pēdējā kārtā – valsts konferencē – Latvijas Universitāte lēma skolēniem pirmo reizi pasniegt unikālas speciālbalvas, kas iedalās trīs kategorijās. Balvu saņēmējiem Universitāte piedāvās viesoties LU laboratorijās, konsultēties ar zinātniekiem un piedalīties dažādos pasākumos.

Zinātniski pētniecisko darbu valsts konference ir 3. konferences kārta, kur vienkopus satiekas un tiek vērtēti visu reģionu labākie darbi. No valsts kārtas darbi tiek izvirzīti uz starptautiskajiem konkursiem. Šī gada konference norisinājās attālināti, kur izvirzītie skolēni viedajās platformās prezentēja labākos darbus. Latvijas Universitāte šogad lēma pirmo reizi pasniegt unikālas speciālbalvas, ar kurām godinātu jaunos zinātniekus un atbalstītu pētniecību. LU piešķīra speciālbalvas vairākās kategorijās:

  • Starpdisciplinaritāte un aktualitāte ar  zinātnisko potenciālu un ilgtspēju
  • Dabaszinātnes – 20 labākie darbi ķīmijā
  • Sociālajās zinātnes – interesants un aktuāls pētījums, izcils darbs, attīstības iespējas nākotnē

Kopā LU unikālās speciālbalvas pasniedza 29 jaunajiem pētniekiem. Balvu saņēmējiem starpdisciplinaritātē un aktualitātē, kā arī sociālo zinātņu nozarēs izvirzīto darbu autoriem LU piedāvās atbalstu zinātniskās publikācijas sagatavošanai un dalību LU Starptautiskajā zinātniskajā konferencē studējošo kategorijā, nominantiem dabaszinātnēs būs iespēja piedalīties vienas dienas praktisko nodarbību ciklā “Ķīmijas eksperimentu metodika”, savukārt sociālo zinātņu politikas nozares balvas ieguvēji varēs apmeklēt Ministru kabinetu vai Saeimu kopā ar sava darba vadītāju.

Uz skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konferences 2. kārtu – reģiona konferenci – Rīgas reģionā tika iesniegti 434 skolēnu zinātniski pētnieciskie darbi.  No tiem LU eksperti-recenzenti uz klātienes konferenci, kas norisinājās LU Akadēmiskajā centrā un fakultātēs, pēc recenziju vērtējuma izvirzīja 340.  Maksimālo punktu skaitu – 100 punktus – ieguva darbs cittautu valodniecības (krievu valodas) sekcijā. No Rīgas reģiona konferences uz valsts konferenci tika izvirzīti 176 pētnieciskie darbi. LU reģiona konferencē pasniedza arī Rektora pateicības, kopā 10 skolām.

Dalīties

Saistītais saturs

LU notiek skolēnu zinātniskās pētniecības darbu Rīgas un Rīgas reģiona konference
10.03.2023.

LU notiek skolēnu zinātniskās pētniecības darbu Rīgas un Rīgas reģiona konference