Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka līdz 2020. gada 30. jūnijam nodrošina izmēģinājuma piekļuvi izdevniecības SAGE sociālo zinātņu platformas Knowledge e-grāmatu, uzziņu un video kolekcijām, SAGE Video un SAGE Research Methods Video kolekcijām LU datortīklā un attālināti.

SAGE Knowledge ir izdevniecības Sage sociālo zinātņu platforma, kurā piedāvāts plašs e-resursu klāsts, tostarp izdevniecības Sage publicēto e-grāmatu kolekcija, kurā ietverti izdevumi biznesa un pārvaldības, psihoterapijas, jurisprudences, izglītības, ģeogrāfijas un vides, veselības un sociālās aprūpes, komunikācijas un kultūras studiju, politikas un starptautisko attiecību, psiholoģijas un socioloģijas nozarē. Kopumā pieejamas vairāk nekā 5 100 e-grāmatas sociālās zinātnēs.

SAGE Video ir izdevniecības Sage video kolekcija. Tajā izmēģinājumam pieejami dažādi video materiāli biznesa un pārvaldības, psihoterapijas, jurisprudences, izglītības un socioloģijas nozarē. Kolekcija ietver dažādus mācību video materiālus, kā arī nozares ekspertu viedokļu un praktisku piemēru skaidrojumu ierakstus.

SAGE Research Methods Video ir izdevniecības Sage pētniecības metožu rīka video kolekcija, kas ietver dažādus video ceļvežus, interviju ierakstus, video pētījumus un mini-dokumentālos raidījumus par pētniecības procesu stadijām. Kopā kolekcijā pieejami vairāk nekā 480 video, veidojot pilnīgu pētniecības kvalitatīvo, kvantitatīvo un apvienoto metožu pārklājumu. Tādējādi kolekcijas materiāli palīdz attīstīt prasmes, kas nepieciešamas, lai veiktu sekmīgu pētniecisko procesu. Kolekcijā pieejamie video skaidro datu pētīšanas metodes, izceļ pētniecībā izmantoto datu un digitālo metožu problēmjautājumus un izaicinājumus, pievēršot uzmanību datorzinātnei un sociālajām zinātnēm. Video kolekcija ir bagāta ar efektīvas tirgus izpētes piemēriem.

Izmēģinājuma piekļuve SAGE resursiem nodrošināta LU (Lanet) datortīklā un ārpus tā līdz 2020. gada 30. jūnijam.

Ērtākai resursa lietošanai izdevniecība Sage piedāvā dažādus video ceļvežus un pamācības (angļu valodā).

Iesakām izmantot meklētājprogrammu Primo, kas nodrošina vienlaicīgu meklēšanu visos LU Bibliotēkas informācijas resursos, ieskaitot izmēģinājuma piekļuves datubāzēs.

LU Bibliotēka  aicina izteikt savu viedokli par Sage Knowledge e-grāmatu un video kolekcijām šeit  vai sūtot atsauksmes uz e-pasta adresi info-bibl@lu.lv.

Jūsu atsauksmes palīdzēs novērtēt e-resursu nepieciešamību LU studiju un pētniecības atbalstam.  

Dalīties