Atsaucoties uz biedrības “Riga Annenhof” izplatīto paziņojumu sociālājā tīklā Facebook un nepatieso publikāciju portālā jauns.lv, Latvijas Universitāte (LU) skaidro situāciju par biedrības “Riga Annenhof” nespēju nomaksāt nomas maksu un parādu LU.

Latvijas Universitāte ir īpašuma Rīgā, Jūrmalas gatvē 76 īpašniece, kuras sastāvā atrodas vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis “Anniņmuižas dzīvojamā ēka”.

Sākot ar 2019. gada 23. augustu par noteiktu telpu lietošanu Rīgā, Jūrmalas gatvē 76 ir noslēgts nedzīvojamo telpu nomas līgums ar Anniņmuižas apkārtnes un radošās iniciatīvas biedrību “Riga Annenhof”, reģistrācijas Nr. 50008287881.

Informējam, ka līdz ārkārtējās situācijas izsludināšanai,  t.i. 2020. gada 13. martam, biedrībai "Riga Annenhof"  pret Latvijas Universitāti bija izveidojies vairāku mēnešu nomas maksas un saņemto komunālo pakalpojumu parāds.

Latvijas Universitāte biedrībai "Riga Annenhof" 2020. gada 5. martā nosūtījusi paziņojumu par nomas līguma izbeigšanu, gadījumā, ja biedrība „Riga Annenhof” laikus nenokārtos savas saistības pret Latvijas Universitāti. Augstāk noteiktais lēmums tika pieņemts pirms ārkārtējās situācijas apstākļu iestāšanās valstī, attiecīgi ārkārtējās situācijas apstākļi nevar tikt izmantoti kā pamatojums tādu saistību neizpildei, kuru neizpilde ir radusies pirms šiem ārkārtējās situācijas apstākļiem.

Biedrībai "Riga Annenhof" joprojām ir iespēja nokārtot savas uzkrātās saistības pret Latvijas Universitāti, LU paziņojumā noteiktajā termiņā.

Papildus Latvijas Universitāte norāda, ka jauns.lv rakstā informācija par to, ka Latvijas Unversitāte samazina vai nepiemēro nomas maksu tikai komersantiem, bet ne biedrībām, ir nepatiesa. Latvijas Universitātes nostāja ārkārtējās situācijas laikā ir vienota un juridiskas personas netiek vērtētas pēc tās tiesiskās formas.

Dalīties