© Foto: Klāvs Loris

Latvijas Universitātes (LU) fakultātes plāno atvērt savas durvis attālināti un iepazīstināt visus studēt gribētājus ar fakultāšu studiju vidi, mācībspēkiem un studentiem jau pavisam drīz. Visas 13 LU fakultātes ir izplānojušas, kādā veidā skolēni un citi interesenti varēs iepazīt attiecīgo fakultāti, “izstaigāt” līdzi mācībspēkiem un studentiem, kā arī uzdot interesējošus jautājumus.

Juridiskā fakultāte (JF) aicina iepazīties ar vispusīgu prezentāciju par JF studiju programmām, studiju norisi un fakultātes priekšrocībām. Noteikti aicinām sekot līdzi fakultātes informācijai un uzdot jautājumus JF FB lapā, kā arī šeit.

Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte (FMOF) interesentus informē īpašā FB pasākumā. Kā arī fakultāte ir izveidojusi atsevišķu tīmekļa vietni, kurā var apskatīt dažādas video prezentācijas, iepazīties ar studiju piedāvājumu un uzdot jautājumus fakultāšu pārstāvjiem.

Humanitāro zinātņu fakultāte (HZF) piedāvā iepazīties ar savām studiju programmām attālināti, noklausoties prezentāciju, savukārt jautājumus, ja tādi radušies, uzdot fakultātes Facebook (FB) kontā vai rakstot uz e-pastu: hzf@lu.lv. Fakultāti vairāk var iepazīt arī, apskatot HZF mājaslapu.

Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte (BVEF) aicina interesējošos jautājumus uzdot attālināti, pirms tam iepazīstoties ar fakultātes septiņām bakalaura studiju programmām un astoņām maģistra studiju programmām, ko var atrast fakultātes mājaslapā. Jautājumus aicina uzdot fakultātes sociālajos tīklos: FB lapā, Instagram kontā, kā arī rakstot e-pastu: bvefinfo@lu.lv.

Teoloģijas fakultāte (TF) aicina līdz 6. aprīlim attālināti iepazīt studiju iespējas fakultātē un interesējošos jautājumus vaicāt fakultātes FB lapā vai rakstot e-pastu: ilze.stikane.tf@lu.lv. Pēc 6. aprīļa jautājumi tiks apkopoti, un uz tiem video formā atbildes sniegs gan fakultātes dekāne, gan zinošie mācībspēki, gan studenti.

Sociālo zinātņu fakultāte (SZF) aprīļa sākumā nāks klajā ar informatīvu un aizraujošu video, kurā būs apkopotas katras programmas nozīmīgākā informācija, ko stāstīs paši programmu vadītāji. Ja video nebūs sniedzis atbildes uz visiem jautājumiem, tad tos droši varēs uzdot fakultātes FB lapā.

Datorikas fakultāte (DF) aicina studēt gribētājus noskatīties pērnā gada Atvērto durvju dienas pasākuma video un uzdot interesējošos jautājumus DF FB lapā vai fakultātes Instagram kontā, lai vēlāk uz jautājumiem atbildētu pats fakultātes dekāns un skolēni gūtu plašāku priekšstatu par fakultāti.

Medicīnas fakultāte (MF) Publicēja informējošus un aizraujošus Story savos Instagram un FB kontos, kur arī studēt gribētāji varēja uzdot sev interesējošus jautājumus. Jautājumus var arī iesūtīt, rakstot uz e-pastu: lumedi@lu.lv .

Vēstures un filozofijas fakultāte (VFF) savā FB kontā izveidoja attālināto Atvērto durvju dienu pasākumu 30. un 31. martā, kurā interesenti varēja iepazīties ar VFF un uzdot sev aktuālus jautājumus.

Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte (PPMF) Atvērto durvju dienas pasākumu ir pārcēluši uz š. g. 4. jūniju. Fakultātes aktualitātēm aicinām sekot līdzi PPMF mājaslapā.

Kā tika ziņots iepriekš, Bioloģijas fakultāte (BF), Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultāte (ĢZZF) un Ķīmijas fakultāte (ĶF) vēra durvis attālināti un piedāvāja iespēju interesentiem uzdot jautājumus attiecīgo fakultāšu Instagram Story. Vairāk informācijas var atrast šeit.

LU ir 7 filiāles dažādās Latvijas pilsētās. Par studijām filiālēs, mācībspēkiem un iespējām vairāk var uzzināt rakstot attiecīgajai filiālei.

Ja vēl nav skaidrības par to, ko vēlētos nākotnē studēt, tad aicinām ieskatīties LU bakalaura studiju bukletā vai telefoniski uzdot jautājumus LU Karjeras centra atsaucīgajām karjeras konsultantēm.

Daudziem LU studentiem finansiālu atbalstu sniedz LU fonds, kas piedāvā dažāda veida stipendijas. LU fonda administrētās stipendijas ikvienam studentam kalpo kā pamatīgs atspēriena punkts vēl sekmīgākam studiju sākumam un to turpinājumam. Par pieteikšanos stipendijām vairāk var uzzināt šeit.

Aicinām visus skolēnus un citus interesentus aktīvi uzdot jautājumus, lai rodas pilnvērtīgs priekšstats par savu nākotnes universitāti un fakultāti, kurā notiks studijas.

Dalīties