Šonedēļ noslēdzās starptautiskā tiešsaistes banku un risku pārvaldīšanas simulācijas spēle “X_Bank”, kurā piedalījās 12 studentu komandas no dažādām Eiropas universitātēm. Spēlē ir uzvarējusi Latvijas Universitātes (LU) Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (BVEF) studentu komanda.

LU BVEF uzvarētājkomandā ir profesionālās maģistra studiju programmas "Finanšu ekonomika" studenti - Līga Imperoviča, Viesturs Stalts, Gints Cīrulis un Elvis Miķelsons. Viņu radītā virtuālā banka "Predatory Investments" spēlē ieguva pirmo vietu, sasniedzot visaugstāko bankas akciju cenu tirgū.

“Apsveicam un lepojamies ar mūsu studentu sniegumu, kas vēlreiz apliecina, ka Latvijas Universitāte un Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte nodrošina ne tikai Latvijā labāko biznesa izglītību, bet arī starptautiski konkurētspējīgas zināšanas,” uzsver LU BVEF zinātņu prodekāne un studiju programmas direktore prof. Inna Romānova.

Simulācijas spēlē piedalījās komandas no četrām Eiropas universitātēm: Loughborough University (Lielbritānija), Latvijas Universitāte (Latvija), University of Liechtenstein (Lihtenšteina), University of Malta (Malta). Piecu nedēļu laikā komandas aktīvi piedalījās spēlē, kura ir veicinājusi studentu izpratni par banku pārvaldīšanu, vadības lēmumu pieņemšanas procesu, kā arī stimulējusi studentus sadarboties, strādājot komandā.

Ieskatam video par spēli “X_Bank”.

Dalīties

Saistītais saturs

Otrajā “Mobility City Challenge 2022” hakatonā piedalījās 105 studenti
27.09.2022.

Otrajā “Mobility City Challenge 2022” hakatonā piedalījās 105 studenti