Šogad jau 13. reizi cilvēki cauri laika joslām visā pasaulē svinēs Zemes stundu – brīdi, kad ikviens, kam svarīga apkārtēja vide, izslēgs elektroierīces un gaismas slēdžus. Latvijas Universitāte (LU) aicina studentus, darbiniekus, pētniekus un citus piederīgos 28. martā stundu nelietot elektrību, tādējādi apliecinot izpratni par klimata pārmaiņu nozīmību.

Akcija „Zemes stunda” norisināsies sestdien, 28. martā, no plkst. 20.30 līdz 21.30. Arī Latvijas Universitātē tiks svarīgā brīdī tiks izslēgta gaisma, lai pievērstu uzmanību vitāli svarīgam jautājumam par klimata izmaiņām. Zemes stundā nav nozīmes izslēgto elektroierīču skaitam katrās mājās, svarīga ir cilvēku apzināta nepieciešamība dzīvot videi draudzīgi. Tikai kopīga pasaules iedzīvotāju nostāja aizsargāt nākotni un uzlabot vides kvalitāti palīdzēs mūsu centieniem panākt jaunu vienošanos dabai un cilvēkiem 2020. gadā.

Marģers Počs, LU Infrastruktūras departamenta direktors, pauž: "LU noteikti atbalsta šādas aktivitātes, lai veicinātu sabiedrības izpratni par vides izaicinājumiem, kas rodas cilvēku saimnieciskās darbības rezultātā. Vides un klimata problēmu risinājumu meklēšana ir izaicinājums visiem. Ar pievienošanos šai akcijai Latvijas Universitāte aicina ikvienu domāt par ietekmi uz vidi ne tikai šādas akcijas ietvaros, bet arī ikdienā. Latvijas Universitāte atbildīgi izturas pret vidi un virzās uz ilgtspējīgu resursu pārvaldību un ietekmes uz vidi mazināšanu. Universitāte izveidojusi arī darba grupu, lai izstrādātu videi draudzīgu pārvaldības politiku. To nosaka arī jaunās Eiropas regulas, kas paredz videi draudzīgas un ilgtspējīgas saimniekošanas prakses ieviešanu. "

Izslēdzot elektroierīces un gaismu, mēs apliecināsim, ka vides jautājumu risināšana ir svarīga, un gribam dzīvot tīrā vidē, ka atbalstām ilgtspējīgu nākotni un rūpējamies par dabu, dzīvniekiem, planētu, līdzcilvēkiem un mums pašiem.

Dzīvosim zaļāk!

Dalīties