No 23. līdz 27. martam Latvijas Universitātes (LU) fakultātēs norisināsies “Atvērto durvju dienas”. Tā ir lieliska iespēja ne tikai pabūt savu nākotnes studiju telpās, bet arī piedalīties dažādos fakultāšu organizētajos izzināšanas pasākumos un, protams, klātienē uzdot sev interesējošos jautājumus, kas noteikti palīdzēs pieņemt lēmumu par sev piemērotāko studiju programmu.

Jau tradicionāli pasākums norit 12. klašu pavasara brīvlaika nedēļā pēc noteikta grafika, kad skolēniem ir iespēja iepazīt visas 13 LU fakultātes.

“Atvērto durvju dienās” fakultāšu telpās interesentus uzrunās pārstāvji, pašpārvaldes locekļi un pasniedzēji, kuri palīdz jauniešiem ne tikai iejusties universitātes studiju vidē, bet arī piedāvā uzzināt daudz jauna un interesanta.

Jau otro gadu LU dabaszinātņu fakultātes – Bioloģijas fakultāte (BF), Ķīmijas fakultāte (ĶF), Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte (ĢZZF) un Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte (FMOF) – rīko apvienotu “Atvērto durvju” dienu Akadēmiskajā centrā, Torņakalnā, kas norisināsies 25. martā. Tādējādi skolēniem, kuri vēl nav izlēmuši, kur tieši vēlas studēt, bet saprot, ka viņus interesē dabaszinātnes, tiek dota iespēja vienā dienā apmeklēt Akadēmisko centru un iepazīt visas četras dabaszinātņu fakultātes uzreiz. Iespējams, tieši šāds koncentrēts apmeklējums palīdzēs labāk salīdzināt dažādo fakultāšu piedāvātās iespējas un atrast sev piemērotāko.

Tāpat 25. martā skolēni, kas savu nākotni saista ar medicīnas studijām un darbu veselības aprūpē, turpat LU Akadēmiskajā centrā būs laipni gaidīti Medicīnas fakultātē (MF). “Atvērto durvju dienas” gaitā ārstniecības, farmācijas, māszinību, radiogrāfijas un zobārstniecības programmu docētāji iepazīstinās ar uzņemšanas kārtību un studiju saturu, bet studējošie atklās, kādēļ studijas LU bija viņu īstā izvēle. Dienas noslēgumā skolēniem būs iepazīt fakultātes telpas studijām, pētniecībai un radošai atpūtai.

Durvis vērs arī pārējās LU fakultātes ar savu īpašo dienas programmu. Piemēram, Datorikas fakultātē (DF) 23. martā varēs tikties un aprunāties ar fakultātes dekānu, studiju programmu direktoriem un studentu padomes pašpārvaldes pārstāvjiem.

Juridiskā fakultāte (JF) “Atvērto durvju dienā” 25. martā apmeklētājiem piedāvās vērot nacionāla un starptautiska mēroga tiesas procesu izspēli, ko demonstrēs JF studenti. Noslēgumā paredzēta ekskursija pa LU galveno ēku Raiņa bulvārī 19.

Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte (BVEF) 25. martā piedāvās apmeklētājiem satikt fakultātes dekānu prof. Gundaru Bērziņu, kā arī studiju programmu direktorus un studentus. Skolēniem būs iespēja doties ekskursijā pa LU BVEF ēku, iepazīstot vidi, kurā viņi varētu uzsākt studijas jau septembrī, kā arī apmeklēt LU studentu Biznesa inkubatoru.

Savukārt 26. martā durvis vērs Sociālo zinātņu fakultāte (SZF). Fakultātes pārstāvji stāstīs, ko realitātē nozīmē studēt un kāda dzīve ir SZF, kādas rakstu īpašības un intereses var padarīt par lielisku sociālo zinātņu jomas studentu. Skolēniem tiks dota virkne praktisku padomu, pastāstot cik šogad ir plānotas budžeta vietas dažādās SZF programmās, un kā veiksmīgāk pārvarēt iestājprocesa zemūdens akmeņus.

Arī Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē (PPMF) 26. martā apmeklētājiem tiks sniegts ieskats par studiju procesu, būs iespēja uzdot interesējošos jautājumus, tāpat varēs parunāties ar PPMF Studentu pašpārvaldes pārstāvjiem.

“Atvērto durvju dienu” piektdienā, 27. martā, noslēgs trīs humanitāro zinātņu fakultātes.

Teoloģijas fakultātes (TF) pasākuma norise būs nedaudz atšķirīga no citām fakultātēm, diena sāksies ar ekskursiju pa LU galveno ēku, bet pēc tam skolēniem būs iespēja apmeklēt “Neērto tēmu referātu maratonu”, kura ietvaros būs iespēja iepazīties ar to, ko pēta gan Teoloģijas fakultātes, gan citu fakultāšu studenti.

Studēt valodas un literatūru, tuvas un tālas kultūras, attīstīt  kritisku un radošu domāšanu, apgūt tulkošanas, tekstu rediģēšanas un rakstīšanas, starpkultūru komunikācijas prasmes un iegūt starpdisciplināras, konkurētspējīgas humanitāras zināšanas piedāvā Humanitāro zinātņu fakultāte (HZF), kurā interesenti varēs uzzināt par šīm visām iespējām.

Vēstures un filozofijas fakultātē (VFF) klātesošie tiks iepazīstināti ar bakalaura studiju programmu “Vēsture” un “Filozofija” saturu, uzņemšanas prasībām, dokumentu iesniegšanu un studiju uzsākšanu. Skolēniem pastāstīs par dažādām prakses iespējām un studiju mobilitāti ārvalstu universitātēs. Būs iespēja noskaidrot arī informāciju par absolventu nākotnes perspektīvām un iespējām darba tirgū. Studentu pašpārvaldes pārstāvji skolēnus aicinās uz sarunām neformālā gaisotnē, lai pastāstītu par saviem iespaidiem.

Laipni aicināti visi interesenti!

Vairāk informācijas par “Atvērto durvju” pasākumiem fakultātēs

Dalīties