Veiksmīga zinātniskā sadarbība starp Taivānas Nacionālo Suņa Jatsena Universitāti (NSJSU) un Latvijas Universitāti (LU) ir sekmējusi lēmumu par Taivānas un Baltijas valstu fizikas pētījumu centra izveidi, kas tiks atklāts 2020. gada 12. martā Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūtā (LU CFI).

Taivānas un Baltijas valstu fizikas pētījumu centru atklāšanā piedalīsies delegācija no Taivānas NSJSU, Taipejas misijas Latvijā pārstāvji, Latvijas saeimas deputāti, tāpat arī pārstāvji no Ārlietu ministrijas, Izglītības un Zinātnes ministrijas, Latvijas Universitātes un LU CFI. Svinīgajā ceremonijā 12. martā NSJSU vecākais viceprezidents prof. Janji Čeņs (Ying-Yao Chen) un LU prorektors prof. Valdis Segliņš parakstīs saprašanās memorandu, pēc kā tiks oficiāli atklāts fizikas pētījumu centrs. Pēc centra atklāšanas sekos lekcijas par aktuālākajām tēmām fizikā gan no LU CFI, gan no NSJSU pētnieku puses.

Fizikas pētījumu centra mērķis ir veicināt izglītības apmaiņu un zinātnisko pētījumu sadarbību, specializējoties cietvielu fizikā, materiālzinātnē un optiskos materiālos. Centra funkcijās ietilpst apmaiņas vizītes studentiem un profesoriem, iekārtu izmantošana pētnieciskajai darbībai, kā arī savstarpēji izglītojoši semināri par jaunākajām pētniecības metodēm un pētījumu rezultātiem. Centra atklāšana ir nozīmīgs solis uz jauniem starptautiskiem projektiem un atklājumiem.

Dalīties