Šodien, pirmajā pavasara dienā – 1. martā –, turpinās izstāde “Skola 2020” – viens no gada svarīgākajiem izglītības pasākumiem Latvijā. Skolēni, topošie studenti, zinātkārie un citi interesenti Latvijas Universitātes stendā uzzina par studiju iespējām, kultūras un sporta dzīvi, savukārt Instagram personība Sindija Bokāne izklaidē apmeklētājus un rūpējas par aktīvu atpūtu.

 

3. diena izstādē "Skola" 

Latvijas Universitāte jau trešo dienu aktīvi darbojas izstādē "Skola 2020". Šī ir pēdējā un noslēdzošā izstādes diena, tāpēc vēl reizi apmeklētajiem ir iespēja uzzināt par studiju programmām un sporta, kā arī kultūras dzīvi Latvijas vadošajā universitātē. LU stendā apmeklētājus dažādās aktivitātēs iesaista blogere un Instagram satura veidotāja Sindija Bokāne.

Radio "NABA" programmā gaidāma patīkama mūzika, konkursi un arī intervijas ar: 

  • LU Madonas filiāles direktori Lolitu Kostjukovu. "LU reģionālās filiāles: studē tuvāk mājām!" 
  • Instagram personību Sindiju Bokāni. "Kā izveidot savu ideālo Instagram bildi?"
  • LU Studentu padomes pārstāvēm Lauru Šīraku un Aleksandru Moskaļenko. "Kas ir LU Studentu padome?"
  • LU literatūras, folkloras un mākslas institūta izpilddirektori Unu Balodi. "Pētnieku darbs, veidojot grāmatas." 
  • LU Ķīmijas fakultātes dekānu Jāzepu Loginu. "Nāc studēt LU Ķīmijas fakultātē!"
  • Antru Birzuli. "Vērtīgās studiju programmas." 

Papildus interesentiem un izstādes apmeklētajiem LU aktīvajā zonā piedāvā iesaistīties LU Studentu padomes rīkotajos atjautības konkursos, nofotografēties un saglabāt momentfoto atmiņām, kā arī izpildīt personības testu, kas iedrošinās izvēlēties atbilstošāko studiju virzienu un saņemt pārsteiguma dāvanas. 

 

2. diena izstādē “Skola”

Izstādes “Skola” otrajā dienā, 29. februārī, LU stendā turpinās dažādas aktivitātes. Visas dienas garumā apmeklētājus izklaidē Instagram personība Sindija Bokāne, foto stūrītī var uzņemt lieliskas fotogrāfijas, bet radio “NABA” dažādās intervijās ar LU saimes pārstāvjiem stāsta par studiju iespējām LU.

Radio “NABA” programmā dažādi konkursi un intervijas: par aktuālo medicīnas nozarē stāsta profesore Una Riekstiņa, Dana Skrupska un Emīls Velde iepazīstina ar jauno programmu “Mācībspēks”, Jānis Ikstens skaidro, kāpēc noderīgi studēt sociālās zinātnes, Virgīnija Vītola atklāj, ja fizika ir sirdī, tad iespējams ir viss, Cietvielu fizikas institūta inženieris Ralfs Strautnieks stāsta, kā veiksmīgi studijas savienot ar darbu, Anita Rodiņa stāsta par studijām Juridiskajā fakultātē, bet Rūta Rozenfelde par iespējām Bioloģijas fakultātē.

Tomēr pats galvenais – šodien un vēl rīt, 1. martā, varēs aprunāties ar LU 13 fakultāšu studentiem un mācībspēkiem un uzzināt visu par un ap studijām Latvijas lielākajā un vadošajā universitātē – LU.

 

Izstādes "Skola" 1. diena

Izstādi ar stāstu par kādu Horvātijas puisi vārdā Mate Rimaks (Mate Rimac) atklāja Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska. “Viņš ir viens no pasaules atklājumiem – mašīnas un modelēšana vienmēr bijusi viņa sirdslieta. Jau kopš 2009. gada viņš ir panācis rezultātus, ar kuriem pārsteidzis visu pasauli!” Ar šo stāstu ministre, pārstāvot skolotājus, zinātniekus un akadēmisko personālu, aicināja pārdomāt savu izvēli katram izstādes dalībniekam un novēlēja atcerēties vienu lietu: “Tikai tur, kur deg jūsu acis un sirds, tikai tur, kur jūtat, ka jūsu pienesums būs vissvarīgākais, un tur, kur jūs patiešām ieliksiet visu sevi, tur atvērsies visi horizonti, un viss notiks!”

LU izstādes stendā šodien apmeklētājus visas dienas garumā uzrunā Sindija Bokāne – LU absolvente, blogere un Instagram personība. Sindija piedāvā piedalīties LU sociālo tīklu satura veidošanā, sniedz padomus savu kontu pārvaldīšanā, kā arī vada veiksmīgu fotogrāfiju meistarklasi un dažādus interesantus konkursus. Tāpat apmeklētājus izklaidē Radio NABA dīdžeji – 95.8 FM viļņos, www.naba.lv, mobilajās lietotnēs un klātienē klausāmas intervijas ar dažādu nozaru ekspertiem par aktuālām tēmām un patīkama mūzika visas dienas garumā.

Trīs dienas – no 28. februāra līdz 1. martam – Latvijas Universitāte piedāvās plašu informatīvo klāstu par studijām un karjeras iespējām, ko nodrošinās visu 13 fakultāšu pasniedzēji un studenti, reģionālo filiāļu un LU koledžu pārstāvji. Tā būs lieliska iespēja klātienē uzdot sev visus interesējošos jautājumus par konkrētām studiju programmām un citām aktualitātēm, kas ir nozīmīgas topošajam studentam. Esam pārliecināti, ka tas dos iespēju uzzināt arī ko jaunu! Tāpat šogad vidusskolēniem būs iespēja uzzināt vairāk arī par stipendijām, sporta piedāvājumu, studentu pašpārvaldes aktivitātēm, iespējām iesaistīties LU biznesa inkubatorā un daudz ko citu, kas gaidāmo studiju laiku padarīs par neaizmirstamu dzīves posmu!

Nāc uz Latvijas Universitātes stendu izstādē „Skola 2020”!

Dalīties