Foto: Toms Grīnbergs

Grāmatu mākslas konkursā “Zelta ābele” kategorijā “Dokumentālie izdevumi” nominēts arī Latvijas Universitātē sagatavotais izdevums “Filantropijas stāsti” (Latvijas Universitātes fonds, idejas autore Laila Kundziņa; mākslinieks – Aleksejs Muraško, ilustrācijas – Didzis Upens; tipogrāfija – Jelgavas tipogrāfija; izdevējs – Latvijas Universitātes Akadēmiskais apgāds).

Latvijas Grāmatizdevēju asociācija šogad jau 27. reizi organizē grāmatu mākslas konkursu “Zelta ābele”, kurā Latvijas izdevēji var pieteikt iepriekšējā gada skaistākās izdotās grāmatas. Žūrija vērtē dizaina koncepciju, tā atbilstību izdevuma saturam, maketu, papīra izvēli un poligrāfisko izpildījumu. No konkursam iesniegtajām 137 grāmatām “Zelta ābeles” balvai astoņās kategorijās (dzeja, proza, dokumentālie izdevumi, zinātniskā literatūra, uzziņu literatūra, mākslas izdevumi, dzeja bērniem un jauniešiem, kā arī proza bērniem un jauniešiem) žūrija izvirzījusi 40.

25. februārī preses konferencē tika atklātas konkursā “Zelta ābele 2019” nominētās grāmatas, kā arī balvas par mūža ieguldījumu grāmatniecībā ieguvēja. Kategorijā “Dokumentālie izdevumi” nominēts arī Latvijas Universitātē tapušais izdevums “Filantropijas stāsti” (Latvijas Universitātes fonds, idejas autore Laila Kundziņa; mākslinieks – Aleksejs Muraško, ilustrācijas – Didzis Upens; tipogrāfija – Jelgavas tipogrāfija; izdevējs – Latvijas Universitātes Akadēmiskais apgāds).

Balva par mūža ieguldījumu grāmatniecībā piešķirta ilggadējai Smiltenes grāmatnīcas vadītājai un darbiniecei Aijai Reņģei, kura grāmatnīcā strādā jau vairāk nekā 60 gadus.

Savu favorītu starp visām nominētajām grāmatām var izvēlēties arī ikviens lasītājs, līdz 24. marta pusnaktij balsojot sabiedrisko mediju portālā LSM.lv. Konkursa “Zelta ābele 2019“ apbalvošanas ceremonija notiks 26. martā, kad tiks paziņoti uzvarētāji katrā nominācijā un pasniegta gada mākslinieka balva, kā arī atklāts lasītāju balsojuma uzvarētājs.

Balvai izvirzītās grāmatas varēs aplūkot arī Latvijas Grāmatu izstādē 2020, kas norisināsies no 28. februāra līdz 1. martam Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādē būs redzama daudzveidīga grāmatu ekspozīcija, izdevniecību jaunumi, norisināsies dažādi pasākumi, grāmatu atvēršanas svētki, tiksies rakstnieki, tulkotāji, izdevēji un lasītāji, kā arī būs nopērkamas grāmatas par īpaši izdevīgām izstādes cenām.

Izstādes laikā esat mīļi gaidīti arī LU Akadēmiskā apgāda grāmatu stendā, un 1. martā, svētdien, plkst. 13.00 ielūdzam jūs uz Jāņa Riekstiņa grāmatas “Bāreņu atgriešanās. 1941. gadā aizvesto bērnu pārvešana no Sibīrijas uz dzimteni (1946–1947). Dokumenti un atmiņas” atvēršanas svētkiem. Tiekamies!

Dalīties