Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubatora rīkotajā Demo dienā 13. februārī tika noskaidrotas 20 labākās komandas no “Brīvās pieteikšanās pirmsinkubācijas” programmas, kuras turpinās savu dalību inkubatora nākamajā posmā, kā arī piecas labākās komandas, kuras saņēma naudas balvas.

Kopā pasākumā piedalījās 25 komandas, kurām galvenais mērķis bija saglabāt savu vietu Biznesa inkubatorā. Tiem inkubatora dalībniekiem, kuri bija izgājuši trīs mēnešus ilgo pirmsinkubācijas programmu, projekta Nr. 1.1.1.3/3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” ietvaros, papildus cīņa bija arī par naudas balvām.

Par to, kuras no komandām izslēgt no tālākas dalības Biznesa inkubatorā un kuriem dalībniekiem piešķirt naudas balvas, lēma kompetenta vērtēšanas komisija. Komisiju pārstāvēja LU studentu Biznesa inkubatora vadītājs Kārlis Kivlenieks, projekta koordinatore Māra Birzniece, Baltijas Biroju servisa dibinātājs un vadītājs Jānis Brikmanis, LMT Retail & Logistics valdes priekšsēdētājs Rinalds Kalniņš, LearnIT līdzdibinātāja Linda Sinka un Buildit Accelerator pasākumu un partnerību menedžeris Jānis Altgauzens.

Noklausoties visu komandu prezentācijas, komisija lēma no tālākas dalības inkubatorā izslēgt 5 komandas, uz nākamo posmu inkubatorā atstājot maksimālo komandu skaitu - 20. No ERAF līdzfinansētā projekta Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” līdzekļiem kopā tika piešķirtas naudas balvas 17 000 EUR apmērā. 1. vietu un 5000 EUR ieguva komanda “Infinity Battery”, kuru biznesa ideja ir balstīta uz pašu līdzistrādāto pētījumu par inovatīvu materiālu, kurš var pārvērst cilvēka siltumenerģiju par elektroenerģiju. Tāpat tika piešķirtas divas 2. vietas un 3500 EUR naudas balvas komandām “Ad Apothecarii” un “Augnīca”, divas 3. vietas un 2500 EUR naudas balvas tika piešķirtas komandām “HAIHAI” un “Yogasense.AI”.

Inkubatorā palikušās komandas turpinās saņemt atbalstu savas biznesa idejas attīstīšanai, piedaloties inkubatora rīkotajās aktivitātēs un tiekoties ar dažādu nozaru ekspertiem.

Brīvās pieteikšanās pirmsinkubatora programma tiek organizēta, lai sniegtu dalībniekiem pamatzināšanas par jaunu biznesa ideju attīstīšanu un to validēšanu. Programmā ir iespēja piedalīties gan, ja studentiem ir sava ideja, kuru tie vēlas attīstīt, gan arī tiem studentiem, kuriem nav savas idejas, jo pēc iespējām var pievienoties kāda cita studenta komandai. Pēc 12 nedēļu nodarbību cikla, dalībniekiem ir iespēja turpināt pilnveidot kompetences un attīstīt savas biznesa idejas deviņu mēnešu programmā.

Balvu fonds Demo dienā tiek nodrošināts pateicoties ERAF līdzfinansētajam projektam Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem”.

LU studentu Biznesa inkubators ir izveidots un darbojas, pateicoties mecenātu, Latvijas Universitātes un LU BVEF atbalstam. Mecenātu ziedojumus administrē LU fonds.

Dalīties