Dāvis Spriņģis pirmajā rinā otrais no kreisās puses. Foto: IBSF oficiālā mājaslapa

Sestdien, 15. februārī, Pasaules kausa posmu Siguldas trasē aizvadīja bobsleja divnieku ekipāžas, kur piedalījās arī Ralfs Bērziņš kopā ar Latvijas Universitātes studentu Dāvi Spriņģi. Komandai izdevās izcīnīt 6. vietu.

Sestdien pirmajā braucienā uzrādītais laiks bija 49.87 sekundes, kas deva braucienā 9. labāko laiku. Otrajā braucienā uzrādītais laiks tika uzlabots – 49.80 sekundes. Braucienā tas deva sesto vietu un arī kopvērtējumā izdevās pacelties uz 6. vietu (uzrādītais laiks – 1:39.67).

Svētdien, 16. februārī, kad vienlaicīgi tika aizvadīts arī Eiropas čempionāts un Pasaules kausa posms, Ralfa Bērziņa un Dāvja Spriņģa ekipāža nestartēja, jo iespēja tika dota Oskara Melbārža divniekam.

“Uz sacensībām devāmies ar lielām cerībām pirmo reizi iebraukt sešiniekā. Uzsākām braucienu ar sesto starta laiku, trasē dažas sīkas kļūdas un dalīta devītā vieta kopā ar angļu sportistiem. Ar startu nebijām apmierināti, jo plāns bija nedaudz ātrāk uzstartēt. Otro braucienu jau uzsākām labāk, ceturtais ātrākais starta laiks un brauciens nedaudz labāks. Izdevās noturēt savu vietu. Trīs konkurenti aizvadīja braucienus ar ļoti rupjām kļūdām un pakāpāmies līdz sestajai vietai. Atmosfēra mājas trasē bija ļoti laba, bija ieradušies vairāki tūkstoši fani,” pēc sacensībām pārdomās dalījās Dāvis Spriņģis.

Dalīties