2020. gada 29. janvārī Latvijas Universitātes Mazajā aulā norisinājās profesora Andra Rubina, Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes Dermatoveneroloģijas katedras vadītāja, un līdzautoru grāmatas ''Dermatoveneroloģija" (2020) prezentēšana. Pasākumu pavisam apmeklēja 102 ārsti un rezidenti, kā arī piecu farmacētisko firmu pārstāvji.

Grāmata ir jaunākais un vienīgais apkopojums par biežāk sastopamajām ādas un veneriskajām slimībām latviešu valodā, aptverot plašu informāciju par slimību klīniku, diagnostiku, diferenciālo diagnostiku, jaunāko šo slimību terapijā un profilaksē, ietverot arī nodaļu par ādas uzbūvi, histoloģiju un funkcijām. Plašā informācija ir papildināta ar vairāk nekā 1 200 krāsainām slimības raksturojošām fotogrāfijām ar nosaukumiem latviešu un latīņu valodā. Tai pavisam ir 4 nodaļas, 529 lapaspuses.

"Dermatoveneroloģija'' (2020) veidošanā piedalījās pavisam 47 Latvijā un pasaulē zināmi ārsti, profesori - savas jomas speciālisti no 17 valstīm. Grāmata ir maketēta Latvijas Universitātes Akadēmiskajā apgādā, literārā redaktore - Ieva Zarāne, maketētāja - Andra Liepiņa. Vāka noformējumu veidojis Jānis Rubins. Grāmatas sagatavošanu atbalstīja Grindeks, Novartis, Latvijas Universitāte, Latvijas Gāze.

Grāmata paredzēta ikvienam medicīnas studentam, rezidentam, dermatologam, venerologam, kā arī kvalifikācijas celšanai citu specialitāšu ārstiem.

70 grāmatas prof. Andris Rubins uzdāvināja Latvijas Universitātei studentu izglītošanai. Grāmatu iespējams iegādāties Latvijas grāmatnīcās, un tās ir pieejamas Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Latvijas Universitātes bibliotēkā un Rīgas Stradiņa Universitātes bibliotēkā.

Dalīties