Kursa laikā tiks apspriesta populārā kultūra un holokausta atveidojums Latvijā, piemēram, Dāvja Sīmaņa filma "Tēvs nakts", kas stāsta par ebreju glābēju Žani Lipki. Foto no filmas "Tēvs nakts".

2020. gada pavasara semestrī Latvijas Universitātes Jūdaikas studiju centrs visu fakultāšu studentiem piedāvā jaunu C daļas studiju kursu “Holokausta atspoguļojums Latvijas kultūrā un sociālajā atmiņā”. Iepazīstot holokausta ieganstus un norises gaitu Latvijā un pasaulē, kursā paredzēts diskutēt par sociālās atmiņas, mūsdienu komunikācijas vides un kultūras mijiedarbību, kā arī pārnacionālo kultūras stāstu dzīvotspēju nacionālās atmiņas telpās.

Kursa ietvaros paredzēta arī ekskursija pa kādreizējo Rīgas ebreju geto teritoriju, viesošanās muzejā “Ebreji Latvijā” un Žaņa Lipkes memoriālā. Īpaša nodarbība plānota kopā ar studentiem no ASV (Florida Southern College), kuri ieradīsies Rīgā pieredzes apmaiņas programmas ietvaros.

Lekcijas notiks Latvijas Universitātes galvenajā ēkā, Raiņa bulvārī 19, 240. telpā.

Iepazīties ar pilnu kursa aprakstu iespējams kursu katalogā.

Kursu docēs Dr. sc. comm. Didzis Bērziņš, kurš doktora grādu ieguvis 2015. gadā, Latvijas Universitātē aizstāvot promocijas darbu “Sociālās atmiņas komunikācija un ētika: holokausta diskursi Latvijā (1945-2014)”.

Studiju kurss izstrādāts “The Conference on Jewish Material Claims Against Germany” projekta ietvaros un tiks docēts angļu valodā.

Laipni aicināts ikviens interesents!

Dalīties

Saistītais saturs

LU PPMF sadarbībā ar LU Sporta centru ir izstrādājuši divus C daļas studiju kursus
26.01.2022.

LU PPMF sadarbībā ar LU Sporta centru ir izstrādājuši divus C daļas studiju kursus