Mentoringa programmas pilotprojekta dalībnieki

17. janvārī norisinājās projekta "Young Ordinary and Disabled sports Athletes' MENTORS (YODA MENTORS)" starptautiskā tikšanās Latvijā. Tikšanās mērķis bija apspriest Mentoringa programmas pilotprojekta uzsākšanu un tās norisi līdz gada 2020. gada beigām.

Vienlaikus šajā dienā tika organizēts arī sporta pasākums, kas veltīts duālajai sporta karjerai. Ekspertu diskusijās ar savu pieredzi esot gan kā studentam treniņnometnēs dalījās bijušie  sportisti –  studenti gan vieglatlētikas, gan basketbola jomā. Tāpat arī dalībnieki diskutēja par mentora atbalstu un nozīmi sportista dzīvē.

Erasmus+ Sport projekta "Young Ordinary and Disabled sports Athletes' MENTORS (YODA MENTORS)" ietvaros tiek izstrādāta mācību programma, kuras mērķis ir sagatavot profesionālus mentorus, kuri būs gatavi sniegt padomus un atbalstu sportistiem sporta karjeras laikā, sākot no vidusskolas līdz pat augstākās izglītības iegūšanai. YODA Mentors ir programmas Erasmus+ Sport projekts, ko finansē Eiropas Komisija (sk. 603092-EPP-1-2018-1-IT-SPO-SCP).

Dalīties