Ziemassvētku gaidīšanas laikā Latvijas Universitāte būs zvaigžņu pielieta – būs gan balles, gan koncerti, gan neparastas diskusijas, gan romantiskas pastaigas gaismas pielietā dārzā.

 

Kad: 6. decembris–5.janvāris
Kur: LU Botāniskajā dārzā

Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā līdz 5. janvārim tiks atvērts Ziemas gaismas dārzs – teju 20 Latvijas gaismu mākslinieki pārvērtuši LU Botānisko dārzu par maģisku gaismas pasauli. LU darbiniekiem un studentiem iespēja apmeklēt pasākumu ar 20% atlaidi, pērkot biļetes iepriekšpārdošanā un norādot kodu LU100. Biļete pie ieejas jāuzrāda kopā ar derīgu LU studenta vai darbinieka apliecību. Biļetes iegādājamas visās “Biļešu servisa” kasēs.

 

Kad: 11. decembrī
Kur: LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā

Nav noslēpums, ka Ziemassvētku labākās sajūtas slēpjas garšīgā svētku mielastā. Pēc tradīcijām mielastam jāsastāv no 12 ēdieniem, bet kā ir mūsdienās un vai šo tradīciju vēl ievēro? Pēdējā laikā arvien aktuālāks kļūst jautājums - kā pagatavot veselīgi, bet reizē garšīgi? To visu varēs uzzināt Latvijas Universitātes Zinātnes kafejnīcā “Kā radīt Ziemassvētku brīnumu ar ēdienu?”, kas tiek rīkota par godu ziemas saulgriežiem.

Zinātnes kafejnīca norisināsies 11. decembrī, trešdien, plkst. 17.00 LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājas ātrijā (Jelgavas ielā 3).

Būs arī Ziemassvētku našķi!

 

Kad: 11. decembrī
Kur: LU Humanitāro zinātņu fakultātē

Lūcijas dienas atzīmēšana ar koncertu katra gada izskaņā jau kļuvusi par Humanitāro zinātņu fakultātes tradīciju. Šogad pasākums notiek 11. decembrī. Uz to fakultātes darbiniekus un studējošos aicina zviedru valodas studenti docētāju asoc. prof. Ivara Orehova un lekt. Larsa Andersa Ragnara Olsona vadībā. Lūcijas un Lūcijas pavadoņu lomās iejutīsies Angļu filoloģijas, Moderno valodu un biznesa studiju BSP, kā arī Latvijas Kultūras akadēmijas studenti.

 

Kad: 13. decembrī
Kur: LU Lielajā aulā

Sāc pucēt savas balles kurpes un ieskandini Ziemassvētkus kopā ar LU Juridiskās fakultātes un Medicīnas fakultāti “Moonlight” Ziemassvētku ballē. Svinības notiks 13. decembrī plkst. 20.00 LU galvenajā ēkā, Lielajā aulā, ieeja no plkst.19.30. Informācija par balles mūziķiem sekos drīzumā, zināms, ka būs gan māksliniece, gan grupa, kā arī DJ, kas spēlēs balles noslēgumā.

Dresscode: black tie.

 

Kad: 14. decembrī
Kur: LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē

Laiks notraust putekļus no deju kurpēm, gludināt uzvalkus un uzfrišināt vakarkleitas, lai aizvadītu neaizmirstamu vakaru kopā ar studentiem ne tikai no dažādām LU fakultātēm, bet arī no citām augstskolām un visas nakts garumā nodotos vētrainām dejām dzīvās mūzikas pavadībā.

Izcila mūzika, skaisti cilvēki un svētku atmosfēra jau 14.decembrī Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē.

Nebaidies žilbināt un tiekamies zem zvaigznēm! Balle sāksies plkst. 21.00.

Dresscode: creative black tie

Balli rīko Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte un Sociālo zinātņu fakultāte.

 

Kad: 18. decembrī
Kur: LU Sociālo zinātņu fakultātē

Ziemassvētku siltā klātbūtne jau virmo gaisā, gluži tāpat kā piparkūku, mandarīnu un karstvīna aromāts Akustiskajos Ziemassvētkos! Jau 12. gadu pēc kārtas LU Sociālo zinātņu fakultātes studentu pašpārvalde mīļi ielūdz 18. decembra vakaru pavadīt kopā ar saviem draugiem mājīgā atmosfērā Berlina auditorijā Sociālo zinātņu fakultātē, Lauvas ielā 4. Ieeja pasākumā sākas no plkst. 19.00 un sākot no 19.30 priecēs īpaši sarūpēti priekšnesumi, ko pasniegs paši studenti.

 
  • Koncerts “Mazu brīdi pirms”

Kad: 19. decembrī
Kur: LU Lielajā aulā

Latvijas Universitātes studenti, darbinieki, absolventi un draugi aicināti uz Ziemassvētku koncertu "Mazu brīdi pirms", lai kopīgi radītu gaidāmo svētku sajūtu un izdziedātu iemīļotās Ziemassvētku dziesmas. Koncerts norisināsies 19. decembrī plkst. 17.00 LU vēsturiskās ēkas Lielajā aulā, Raiņa bulvārī 19. Koncertā muzicēs Endija Rezgale-Straidoma (vokāla solo), Jana Bārtula (taustiņi), Lūcija Sičevska (ģitāra), Nora Grosbārde (basģitāra) un Virdžīnija Laube-Vītiņa (perkusijas).

Ieeja bez maksas.

 

Kad: 20. decembrī
Kur: LU Mazajā aulā

Datorikas fakultātes klarnešu koris "Melnie koki" ielūdz uz Ziemassvētku koncertu 20. decembrī plkst. 15.00 Latvijas Universitātes Mazajā aulā. Koncerta programmā Ziemassvētku gaidīšanas koncertstāsts "Rūķīši un mežavecis” un citas Ziemassvētku kompozīcijas. Ieeja pasākumā bez maksas.

 

Kad: 20. decembrī
Kur: LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā

Decembris jau klauvē pie durvīm un tam pie rokas arī Jaunais gads. Kam gan nav apnikušas tumšās, pelēkās dienas un vēl tumšākās naktis? Bet, hei, nebēdā daudz un neaizmirsti – kā pēc katras nakts iestājas jauna diena, tā pēc katras sesijas uznāk apskaidrība, un arī Ziemassvētkus tikpat nemanāmi nomainīs vasara!

Tad kāpēc gan nepadarīt pēdējo no tumšākajām naktīm par gaismas pielietu un pilnu dzīvesprieka zvaigžņoto spozmi?

Kļūsti par zvaigzni Zvaigžņotajā naktī – Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes, Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes un Datorikas fakultātes studentu kopīgi organizētajā Ziemassvētku ballē, kas izgaismos gada garākās nakts debesis.

Atzīmē sev kalendārā 20. decembra plkst. 22.00 un dodies uz Zinātņu māju!

Dresscode: melnbalts.

 

Kad: 20. decembrī
Kur: Vēstures un filozofijas fakultātē

Ģeogrāfu mafija, Studentu ordenis un Biologu studentu pašpārvalde ir apvienojošās kopīgiem spēkiem, lai piedāvātu vislabāko pieredzi tieši pirms Ziemassvētkiem 20. decembrī, kurā būs iespēja piedzīvot visus četrus elementus: baudu, dusmas, smieklus un mulsumu.

Atzīmē savā kalendārā, ka uz laukiem drīkst braukt tikai pēc balles!

Balle sāksies no plkst. 22.00.

Dresscode: Šahs un mats!

Balli rīko Vēstures un filozofijas fakultāte, Bioloģijas fakultāte un Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte.

P.s. Lai labāk sagatavotos ballei, organizatori iesaka atsvaidzināt zināšanas šahā un iepazīties ar K. Jansones rakstu Satori "Patiesība ir tur – pagrabā".

 

Ja tavā fakultātē norisinās vēl kāds interesants Ziemassvētku pasākums, ko vajadzētu šeit pieminēt, sūti informāciju uz info@lu.lv.

Dalīties