Publicitātes foto.

Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Rusistikas un slāvistikas nodaļa, Bohēmistikas un polonistikas centrs un biedrība “Rubon” šī gada 10. un 11. oktobrī aicina interesentus uz starptautisku zinātnisku konferenci “Latvija un Polija simtgadu periodā”.

Konference notiks LU Mazajā aulā Raiņa bulvārī 19, pulcinot vēsturniekus, valodniekus, literatūrzinātniekus u. c. speciālistus, lai runātu par Latvijas un Polijas kopīgo vēsturisko un literāro mantojumu, valodu kontaktiem jeb to, kas vieno abas valstis.

Gadsimtiem ilgi Latvijas un Polijas iedzīvotāju likteņi ir krustojušies. Latvijas teritorijā ir dzimuši vai kādu laiku dzīvojuši poļu nacionālie aktīvisti, rakstnieki un mākslinieki, abas valstis vienojuši politiskie un kultūras kontakti, kas mudina pētniekus abās valstīs turpināt meklējumus un izveidot jaunu skatījumu uz Polijas – Latvijas attiecībām.

Konferencē pētnieki no Polijas un Latvijas, kā arī no citām valstīm prezentēs jaunākos pētījumus par Latvijas un Polijas kultūras sakariem un vēsturisko mantojumu.

Konferences darba valodas – latviešu, poļu, krievu un angļu.

Konference notiek ar Polijas Republikas Senāta atbalsta līdzfinansējumu poļu kopienai un ārzemēs dzīvojošiem poļiem 2019.gadā.

Konferences programma

Dalīties