Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka aicina uz izstādes ”Verba volant, scripta manent: LU Juridiskās fakultātes sākotne” atklāšanu 2019. gada 8. oktobrī plkst. 14.00 LU Bibliotēkā Raiņa bulvārī (Raiņa bulvāris 19, 203. telpa).

Ar izstādi LU Bibliotēka sveic LU Juridisko fakultāti simtgadē. Juridiskās fakultātes saknes ir saistītas ar Latvijas Augstskolas, vēlāk – Latvijas Universitātes, dibināšanu, kad tika izveidota Ekonomiski juridiskā jeb Juridiski ekonomiskā fakultāte, kas sastāvēja no Tautsaimniecības nodaļas un Tiesību zinātņu nodaļas. Vēlāk tā ieguva Tautsaimniecības un tiesībzinātņu fakultātes nosaukumu.

Latīņu teiciens "Verba volant, scripta manent" vēsta, ka teiktais izgaist, bet rakstītais paliek, tāpēc izstādē apskatāmas Tiesību zinātņu nodaļas docētāju publikācijas, akcentējot konkrētu mācībspēku ieguldījumu fakultātes veidošanā un nozares zinātniskās domas attīstībā. Eksponētas docentu veidotās kursu programmas, komandējumu apraksti, disertācijas, pirmās izdotās mācību grāmatas un mašīnrakstā drukātie lekciju pieraksti, kas pavairoti ar rotaprintu.

LU tiesībzinātniekiem veltītā pētījumā par personībām, kas veidojušas Tautsaimniecības un tiesībzinātņu fakultāti, Dr. habil. iur. Līna Birziņa raksta: “Šie mācībspēki, kas stāvēja pie LU šūpuļa, uz ilgiem laikiem nosprauda tiesību zinātņu nodaļas (resp. juridiskās fakultātes) galveno darbības virzienu, jo bija izcilas personības, augsti izglītoti un praktiskā darba pieredzi apguvuši, erudīti juristi.”

Izstāde LU Bibliotēkā Raiņa bulvārī (Raiņa bulvāris 19, 203. telpa) būs apskatāma līdz 2019. gada 19. novembrim.

Dalīties