Publicitātes foto

Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāte sadarbībā ar Eiropas narkotiku sociālās izpētes sabiedrību (European Society for Social Drug Research) jeb ESSD un Iekšlietu ministriju no šī gada 26. līdz 28. septembrim organizē ESSD 30. konferenci. ESSD ir Eiropas mēroga konference, kas katru gadu norisinās dažādās pilsētās, un Rīga ir izvēlēta par pirmo pilsētu starp Baltijas valstīm.

Konferences galvenā tēma ir narkotiku sociālās problemātikas izpēte, izmantojot dažādas kvalitatīvas, jauktas un inovatīvas pētniecības metodes. Tāpat konferencē tiks pasniegta jauno pētnieku izcilības balva (Early Career Reseacher Award).

Šajā gadā konferences programmā iekļauti 30 ziņojumi par dažādām tēmām, piemēram, aplūkota narkotiku ierobežošanas politikas attīstība Eiropas valstīs, skaidrotas aktuālās tendences narkotiku lietošanas paradumos un izplatībā, pētniecības metodēs un teorijas attīstībā, kā arī analizētas pieprasījuma samazināšanas intervenču ietekme.

Tematiski vairāki ziņotāji pievērsušies marihuānas jautājumiem, aplūkojot gan vispārējās tendences, gan specifiskus aspektus kā marihuānas festivālu kultūra dažādās valstīs, ar medicīniskās marihuānas lietošanu saistīto stigmu un marihuānas legālās industrijas veidošanos. Arī kaitējuma mazināšanas aspekti nezaudē aktualitāti un iekļauti ziņojumi gan par politiskā diskursa izmaiņām no kaitējuma mazināšanas uz pataloģijas paradigmu, dažādām kaitējuma mazināšanas intervencēm un to ietekmi atsevišķās lietotāju grupās.

Līdztekus iekļauti vairāki referāti par izpētēs teorētiskajiem un praktiskajiem aspektiem, piemēram, kā pētnieka lietošanas pieredze ietekmē izpēti, jaunām pieejām interviju analīzē un problēmām, interpretējot korelācijas.

Konference notiks LU un Microsoft inovāciju centrā Kalpaka bulvārī 4.

Konferences programma ir pieejama konferences mājaslapā.

Informācija par Eiropas narkotiku sociālās izpētes sabiedrību un tā organizētajiem pasākumiem pieejama šeit.

Dalīties