© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Sagaidot Latvijas Universitātes (LU) simtgadi, īpaši būs arī LU Jauno studentu svētki “LU gadsimta Aristotelis” – lielākie studiju gada atklāšanas svētki ikkatram LU studentam!

1. septembra vakarā, dienu pirms studiju gada sākuma, aizvadot saulaino vasaru un sagaidot lekcijām bagāto rudeni, LU saime un draugi tiksies jauno studentu svētkos “LU gadsimta Aristotelis”. Tajos ne tikai vēl reizi studenti atpūtīsies pirms nopietna mācību cikla, bet arī dalīsies piederības sajūtā Latvijas Universitātei un studentu aprindām.

Kā jau katru gadu “Aristotelis” gaitas sāks Doma laukumā no plkst. 19.00, kur tiks svinīgi atklāts jaunais studiju gads. Doma laukumā jaunajiem studentiem būs iespēja pirmo reizi tikties ar universitātes rektoru, fakultāšu dekāniem, studentu un studenšu korporācijām un ar pašu Aristoteli, kā arī priecāties par studentu radošo kolektīvu priekšnesumiem un vienoties kopīgās dziesmās.

Pats svētku gājiens sāksies Doma laukumā un, skaļu ovāciju pavadīts, virzīsies cauri Vecrīgai līdz Alma Mater Raiņa bulvārī. Galvenajā LU ēkā studentus līdz pat lekciju rītam priecēs “The Sound Poets”, Edavārdi, “Sudden Lights”, “Franco Franco”, “Idioti. Trupa.”, “Tornhill”, “Blue Jean Serenade” un “Purple Negative”. Būs iespēja iztrakoties divās dažādās skatuvēs, iemūžināt atmiņas fotostūrī, izmēģināt veiksmi dažādās aktivitātēs un lieliski pavadīt laiku, satiekot jaunus draugus, ar kuriem kopā pavadīt nākamos studiju gadus.

Jaunajiem studentiem acis jātur vaļā arī pirms Aristoteļa, jo kurš gan gribētu palaist garām katrā fakultātē rīkotos Pirmsaristoteļus? Tos rīko LU fakultāšu studentu pašpārvaldes jauno studentu satuvināšanai, kuru laikā ar dažādām spēlēm un konkursiem visi studējošie tiek sagatavoti svinīgajai ceremonijai Doma laukumā un pēcāk ballītei LU galvenajā ēkā. Tā ir lieliska iespēja iegūt draugus jau pirms lekciju sākuma un justies drošāk, uzsākot savas pirmās studiju gaitas!

Vairāk informācija par fakultāšu Pirmsaristoteļiem pieejama www.aristotelis.lv.

Biļetes uz vakara daļu pieejamas iepriekšpārdošanā LU Studentu padomes birojā, Raiņa bulvārī 19, 144. telpā, Rīgā. Biļešu cena LU studentiem – 5 eiro, citiem – 7 eiro.

Dalīties