11. jūlijā plkst. 19.00, atsaucoties uz apmeklētāju interesi, LU Botāniskajā dārzā notiks atkārtota ekskursija par Latvijas un pasaules indīgajiem augiem. Dalībai ekskursijā jāpiesakās iepriekš.

Augi, atšķirībā no dzīvniekiem, nespēj aizbēgt no ienaidniekiem, tāpēc daba tos ir apveltījusi ar spējām sevi aizsargāt, atrodoties nekustīgā stāvoklī. Daļa augu aizsargājas, izmantojot ērkšķus un dzeloņus, bet daļa – izmantojot indīgas ķīmiskās vielas. Pasaules florā ir daudz augu, kuru inde var būt bīstama ne tikai neuzmanīgiem dzīvniekiem, bet arī cilvēkiem. Latvijas florā vien ir aptuveni 100 dažādi indīgie augi. Ne visi no tiem ir bīstami cilvēkiem, taču saskaršanās ar atsevišķiem pārstāvjiem no Latvijas indīgo augu saraksta var beigties pat letāli.

Visbiežāk saindēšanās ar indīgajiem augiem notiek cilvēku nezināšanas vai neuzmanības dēļ, indīgos augus sajaucot ar līdzīgiem uzturā lietojamiem augiem, lietojot ārstniecības augus pārlieku lielās devās vai pavisam vienkārši, neatpazīstot augu un neievērojot nepieciešamo piesardzību saskarsmē ar to. Lai pasargātu sevi un savus tuviniekus no briesmām, ko var radīt indīgie augi mums apkārt, kā arī lai izprastu krāšņo, pārsteigumiem pilno indīgo augu pasauli, LU Botāniskais dārzs aicina uz tematisko ekskursiju "Indīgie augi Latvijas un pasaules florā". Ekskursija notiks 2019. gada 11. jūlijā plkst. 19.00.

Dalībai ekskursijā jāpiesakās iepriekš – vietu skaits ekskursijā ir ierobežots. Pieteikšanās: agnese.reke@lu.lv (e-pastā jānorāda ekskursijas datums, dalībnieku skaits un kontakttālrunis) vai elektroniskajā pieteikuma anketā šeit:goo.gl/gaevsN           

Dalības maksa ekskursijā vienai personai: 2 eur (gida pakalpojumi) + ieejas biļete botāniskajā dārzā. Bērniem līdz 6 gadu vecumam dalība ekskursijā ir bez maksas.

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Maijā-augustā dārzs apmeklētājiem ir atvērts no plkst. 10.00 līdz 21.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 3.90, pieaugušajiem – EUR 4.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem.

Dalīties