Latvijas Universitātes (LU) studentiem brīvajā laikā ir lieliskas iespējas iesaistīties kādā no 19 mākslinieciskās pašdarbības kolektīviem un aktīvi pavadīt ārpusstudiju laiku – dejot, dziedāt, muzicēt, spēlēt teātri un izpausties radoši. Var arī izvēlēties nodarbi no plašā sporta nodarbību klāsta, lai vairotu dzīvesprieku un gūtu augsta līmeņa sasniegumus. LU studentiem pieejama plaša izvēle – basketbols, futbols, florbols, aerobika, atlētiskā vingrošana, brīvā cīņa, galda teniss, pašaizsardzība, rokas bumba, šahs, vieglatlētika, volejbols.

Studentiem ir arī citas iespējas – jau studiju laikā profesionāļu vadībā uzsākt savu biznesu “Biznesa inkubatorā” vai arī kļūt par radio programmu veidotāju LU Radio NABA. Atliek tikai izvēlēties sev tīkamāko!

Izglītoties un gāzt kalnus

LU Datorikas fakultātes students un radio NABA raidījuma "Studentu pietura" vadītājs Kaspars Eglītis aktīvi darbojas LU Studentu padomē un savas fakultātes projektu studijā “DF LAB”. Kaspars ir pārliecināts, ka dalība LU Studentu padomē sniedz lieliskas iespējas arī turpmākajā dzīvē: “Man reiz vecbiedre retoriski vaicāja – kur gan citur kādam, kas varbūt vēl svinēs divdesmito dzimšanas dienu, ir iespēja darboties komandā, esot vidutājam starp vismaz 15'000 studentu un pasniedzējiem, vadību, reizēm pat valsti? Kad esi daļa LU Studentu padomes, darba grupās idejas vari pārvērst rezultātos, iesaistīties universitātes politikā un iegūt jaunus draugus. Tas, attiecīgi, dod taustāmu pieredzi, personības attīstību, kā arī daudzus labus stāstus.”  

Sportistam svarīgi asināt prātu

Jauniem un talantīgiem sportistiem LU piedāvā veidot duālo karjeru – profesionālo sportu apvienot ar augstākās izglītības studijām. Ik gadu šo iespēju izmanto aptuveni 40 augsta līmeņa sportistu. Vieglatlēte Sindija Bukša, kas studē komunikācijas zinātni Sociālo zinātņu fakultātē, 2018. gada maijā laboja Latvijas rekordu 100 m sprintā: “Manuprāt, labam un kvalificētam sportistam ir svarīgi izglītoties – vienkārši ir jāmācās, lai asinātu savu prātu un attīstītu sevi ne tikai fiziski, bet arī garīgi. Mācīšanās ļoti labi palīdz, lai treniņos varētu strādāt gan ar prātu, gan ar ķermeni. Sports nenodrošinās visu dzīvi, kādā brīdī man būs jādara kaut kas cits, un es nevarēšu sēdēt rokas klēpī salikusi. Tāpēc ir jāstudē, lai varētu sevi pilnveidot.

Profesionālo sportu savienot ar mācībām nav vienkārši, bet LU pasniedzēji ir ļoti atsaucīgi, un ir iespējams visu sarunāt. Latvijas Universitāte ir labākā izvēle duālās karjeras veidošanai!”

(Avots: sportazinas.com)

Dejā pazūd visas raizes

LU tautas deju ansamblis "Dancis" 2018. gada Latvijas deju kolektīvu konkursā ieguva pirmo vietu. LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes maģistrantūras absolvents Pēteris Jaunalksnis "Dancī" dejo jau astoņus gadus: “Dejās pazūd visas ikdienas rūpes – dejojot smaidu no pirmās līdz pēdējai minūtei. Tur ir mani vislabākie draugi, un mēs esam kā viena liela ģimene, kas viens otru atbalsta. Dejotājiem ir ļoti attīstīta arī sportiskā dzīve – bieži kopīgi atpūšamies dažādos sporta pasākumos. Piemēram, "Egona kauss", kurā visi Latvijas deju ansambļi sacenšas basketbolā, šogad notika jau 30. reizi. Tāpat bieži piedalāmies dejotāju volejbola, florbola un orientēšanās sacensībās. "Dancis" tradicionāli rīko arī hokeja draudzības spēles, un visas šīs sportiskās aktivitātes palīdz veidot draudzību mūsu kolektīvā. Mums kā LU kolektīvam ir arī dažādi bonusi – piedalāmies Baltijas valstu studentu Dziesmu un deju svētkos "Gaudeamus", dodamies ceļojumos. Pagājušajā gadā mums bija iespēja uzstāties Brazīlijā un vietējiem latviešiem tur pamācīt tautas dejas.”

(Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitāte)

Dalīties