1. Visplašākais studiju programmu klāsts

“Esmu pārliecināts, ka Latvijas Universitātei (LU) jābūt topošo studentu pirmajai izvēlei, jo tieši te iespējams iegūt vislabāko augstāko izglītību vairāk nekā 150 studiju programmās – no humanitārās jomas līdz medicīnai, dabaszinātnēm un datorzinātnēm. Jau studiju laikā studenti var padziļināti attīstīt savas spējas un pierādīt tās dažādos interešu virzienos. Mūsu studiju programmas ir balstītas stabilās akadēmiskās tradīcijās un nepārtraukti tiek modernizētas,” skaidro Latvijas Universitātes rektors, profesors Indriķis Muižnieks.

2. Pasniedzēji – vadošie zinātnē un savā profesijā

“Visās jomās LU pasniedzēji ir vadošie gan zinātnē, gan savā profesionālajā darbībā. Studentiem ir iespēja tikties un strādāt ar sava izvēlētā virziena līderiem Latvijā, kā arī redzamākajiem speciālistiem pasaulē.”

3. Akadēmiskais centrs Torņakalnā – pasaules līmeņa iespējas

“Akadēmiskais centrs Torņakalnā aktīvi top, un pirmo ēku – Dabas māju, tās iekārtojumu un atbilstību studiju un pētniecības procesam – daudzi pasaulē ir uzteikuši kā apbrīnas vērtu piemēru. Tajā apgūst, bioloģiju, ķīmiju, ģeogrāfiju, vides zinātni un ģeoloģiju. 2019. gada janvārī tika atklāta nākamā – Zinātņu māja, – kurā studē topošie fiziķi, matemātiķi un mediķi."

4. Mecenāti un stipendijas

“Mums ir ļoti veiksmīgi strādājošs Universitātes fonds. Mecenāti ar saviem ziedojumiem ir atbalstījuši universitāti un studentus jau kopš pagājušā gadsimta sākuma, un tas joprojām ļoti labi turpinās. Manuprāt, mecenātisma tradīcijas tik plašā apjomā kā LU nav novērojamas nekur citur Latvijā.”

5. Absolventi ir konkurētspējīgi darba tirgū

“Universitātes izglītība ir universāla, tās lielā priekšrocība ir plašā teorētiskā bāze, kas dod lielāku elastību darba tirgū, spēju pielāgoties mainīgiem apstākļiem un plašas iespējas arī pašam kļūt par uzņēmēju. LU saviem studentiem ļauj konkurēt darba tirgū jau studiju laikā – daudzi no mūsu bakalaura studentiem jau pirmajos gados sāk strādāt tieši izvēlētajā jomā. Vaicājot uzņēmējiem par LU absolventu konkurētspēju (uzņēmējdarbībā, tiesību zinātnē, datorzinātnēs u.c.), viņi atbild, ka LU iegūtā izglītība ir labākā, ko varam Latvijā sagaidīt.”

6. Izcili starptautiski sasniegumi

“Ir virzieni, kuros LU ir tiešām izcili un starptautiski ļoti labi ieraugāmi sasniegumi, piemēram, biomedicīnā, materiālzinātnē, tāpat arī mūsu Ķīmiskās fizikas institūta un Atomfizikas spektroskopijas institūta paveiktais nanotehnoloģiju un fotonikas jomā. Izcili novērtēts arī kvantu datorzinātnes virziens mūsu profesora Andra Ambaiņa vadībā. Īpaši jāizceļ arī Latvijas valodas, kultūras un sabiedrības veselības pētījumi. Lielo datu analīze tiek izmantota jaunajos tehnoloģiju pārneses projektos, piemēram, jaunu vēža ģenētisko marķieru meklējumos, pētot pacientu DNS secības.

7. Plašas daudzdisciplināru studiju iespējas

“Viena no LU piedāvātajām priekšrocībām – iespēja sadarboties un attīstīt starpdisciplinārus studiju projektus. Neviena no citām Latvijas augstskolām nevar piedāvāt tik daudzveidīgas daudzdisciplinārās studiju iespējas kā LU. Piemēram, studējot dabaszinātnes, ar kādu no Sociālo zinātņu fakultātes kolēģiem ir iespējams jau studiju laikā attīstīt savu biznesu, darbojoties LU studentu Biznesa inkubatorā.”

8. Universitāte kļūst jaunāka

“Pēdējo četru gadu laikā LU ir kļuvusi jaunāka – zinātniskā personāla vidējais vecums ir samazinājies par pieciem gadiem. Trešā daļa mūsu akadēmiskā personāla ir jaunāki par 40 gadiem.”

9. LU filiāles reģionu centros – studē tuvāk mājām

“Šobrīd mēs patiesi varam attaisnot Latvijas Universitātes vārdu, jo mums ir septiņas filiāles Latvijas reģionu centros. Filiālēs vēlamies nodrošināt augstu studiju kvalitāti, veidojot studiju programmas, kas novadu attīstībai nes būtisku pienesumu gan skolu, biznesa, gan sociālā darba jomās un reģionālās plānošanas virzienā. Uzņemšanas laikā filiālēs var pieteikties studēt visās LU studiju programmās.”

10. Sociālo kontaktu tīkls visai dzīvei

“Studējot universitātē, papildu zināšanām, kas vienmēr būs jūsu bagātība, iegūsiet arī plašu sociālo kontaktu tīklu – paziņas, kolēģus, draugus un biznesa partnerus.”

Dalīties

Saistītais saturs

Studiju programma kā aicinājums – “Sporta zinātne” paver jaunas iespējas profesijā
30.06.2020.

Studiju programma kā aicinājums – “Sporta zinātne” paver jaunas iespējas profesijā