No 25. jūnija sāksies elektroniskā pieteikšanās studijām Latvijas Universitātes (LU) studiju programmās. LU sākusi uzņemšanas kampaņu, lai visi studēt gribētāji varētu iepazīties ar LU piedāvātajām studiju programmām un izvēlēties sev piemērotāko. 

LU jaunos studentus uzņems 13 fakultātēs, 8 reģionālajās filiālēs, 164 daudzpusīgā un kvalitatīvā studiju programmā koledžas, bakalaura, maģistra, doktorantūras un rezidentūras līmeņa studijās.

Izvēle studēt LU nozīmē iegūt izcilu izglītību un veiksmīgi darboties visdažādākajās jomās. Latvijas Universitātē iegūt, stiprināt un papildināt savas zināšanas un prasmes studenti var plašā zinātņu spektrā - dabas, eksaktajās, humanitārajās un sociālajās zinātnēs.

Šogad uzņemšana notiks arī piecās jaunās studiju programmās: koledžas līmeņa studiju programmā “Sporta treneris”, bakalaura studiju programmās “Arodveselība un drošība darbā”, “Sports, tehnoloģijas un sabiedrības veselība” un “Datorzinātne un organizāciju tehnoloģijas”, kā arī maģistra studiju programmā “Sporta zinātne”.

Pieejamo studiju programmu klāsts aplūkojams LU “Pieslēdzies panākumiem” mājaslapā. Tāpat mājaslapā iespējams iegūt informāciju par studiju vidi, mācībspēkiem un citām iespējām, ko piedāvā LU. 

Visu nepieciešamo informāciju par studiju iespējām un pieteikšanos iespējams uzzināt LU Studentu servisa departamentā sazinoties pa e-pastu lu@lu.lv vai tālruni 67034444.

Elektroniskā pieteikšanās studijām norisināsies no 25. jūnija līdz 9. jūlijam, izmantojot e-pakalpojumu www.latvija.lv. Elektronisko pieteikumu apstiprināšana vai iesniegšana klātienē notiks laikā no 2. jūlija līdz 9. jūlijam gan LU, gan citos vienotajā uzņemšanā iesaistīto augstskolu uzņemšanas punktos.

Tuvāko gadu laikā Torņakalnā tiks izveidots viens no modernākajiem studiju centriem un studentu pilsētiņa - LU Akadēmiskais centrs. 2015. gadā durvis vēra Dabas māja, bet šī gada janvārī tika atklāta Zinātņu māja, kurā izvietotās laboratorijas ir unikālas ne vien Latvijas, bet Baltijas mērogā. Plānots, ka 2022. gadā Akadēmisko centru papildinās Rakstu māja humanitārajām un sociālajām zinātnēm, savukārt pēc tam studentu pilsētiņu papildinās apartamenti studentiem, vieslektoriem, kā arī sporta infrastruktūra, Tehnoloģiju māja, Veselības māja, Akadēmiskā bibliotēka u.c.

Pieslēdzies panākumiem kopā ar Latvijas Universitāti! 

Dalīties