No 1. jūlija Latvijas Universitātes sastāvā tiks iekļauta Rīgas 1. medicīnas koledža, kas pozitīvi ietekmēs Latvijas izglītības telpas tautsaimniecības izaugsmi un koledžas studentiem pavērsies plašākas iespējas.

LU pārstāvji ir pārliecināti, ka studentiem būs vairāki ieguvumi – plašākas iespējas turpināt studijas Universitātē, iespējas iesaistīties pētnieciskajā darbā sev tuvā zinātnes nozarē, vieglāka pieeja studiju resursiem, kā arī kļūšana par daļu no lielākas studentu saimes.

“Koledžas sadarbībai ar LU ir labas un stabilas iepriekšējo gadu tradīcijas, kas pēdējā laikā paplašinās studiju, pētniecības, akadēmiskās kompetences u.c. jomās: notiek kopīgas zinātniskās konferences, koledžas docētāju izglītības pilnveide augstskolu didaktikā, vienotas modernas informatīvās un tehnoloģiskās bāzes izmantošana u.c.” tā koledža.

Reorganizācijas rezultātā visas pašreizējās koledžas studiju programmas turpinās īstenot LU aģentūra. 

Koledžas iekļaušanās LU struktūrā ir pozitīvs ieguvums kā studējošajiem un akadēmiskajam personālam, tā koledžas mācību iestādes stratēģiskajai attīstībai kopumā, nostiprinot koledžas potenciālu un konkurētspēju Latvijas un starptautiskajā veselības aprūpes speciālistu darba tirgū.

Vēlmi pievienoties LU vairākkārt paudusi arī Rīgas 1. medicīnas koledža – tās stratēģijā 2015. līdz 2020. gadam kā viens no mērķiem ir definēta sadarbība un ciešāka integrācija ar LU, turklāt sadarbību jau 2016. gadā atbalstīja arī Augstākās izglītības padome. LU ir gandarīta, ka gadiem ieilgušais process noslēdzas, ļaujot ar pārliecību raudzīties drošā attīstības virzienā.

Kā ierasts 2019. gada vasarā turpināsies uzņemšana koledžas līmeņa programmās. Studētgribētāji koledžā tiks gaidīti no 14.06.2019. līdz 15.08.2019. , kad varēs pieteikties studijām izvēlētajā medicīnas profesijā. Tuvāka informācija par uzņemšanu pieejama šeit . Blakus koledžai atrodas arī dienesta viesnīca.

Latvijas Universitātes sastāvā jau kopš 2010. gada veiksmīgi darbojas arī divas citas koledžas - LU P. Stradiņa medicīnas koledža un LU Rīgas Medicīnas koledža. Iekļaujot Rīgas 1. medicīnas koledžu LU sastāvā, tai pavērsies iespējas veidot ciešāku sadarbību arī ar šīm koledžām.

Dalīties

Saistītais saturs

Starptautiskā konferencē spriež par teoriju un praksi veselības aprūpē
16.12.2021.

Starptautiskā konferencē spriež par teoriju un praksi veselības aprūpē