Līdz 15. jūlijam ir atvērta pieteikšanās Latvijas Universitātes (LU) mecenāta Kurta Hāgena stipendijai studijām Vācijā 2019./2020. akad. gadā. LU fonds aicina pieteikties stipendijai LU maģistra un doktora līmeņa studentus ar teicamiem rezultātiem.

Kurts Hāgens (1916-2000) ir dzimis Latvijā, bet vēlāk ar māti devies trimdā uz Vāciju, kur ieguvis diplomu aktierspēlē. Mūža nogalē novēlējis visus savus iekrājumus aptuveni 2,4 miljonu eiro apmērā Latvijas Universitātei, sniedzot iespēju talantīgākajiem studentiem gūt pieredzi Vācijas augstskolās. Līdz šim K. Hāgena stipendiju ir ieguvuši septiņi daudzsološi dažādu nozaru LU studenti. Stipendijas apmērs ir 7 tūkstoši eiro, un tā ir paredzēta viena semestra studijām Vācijā, tai skaitā kādā no 15 LU sadarbības augstskolām  (sk. Divpusējie sadarbības līgumi)Vairāk informācijas par mecenāta dzīves gājumu pieejama tīmekļvietnē hagens.lv.

Pretendentiem (izņemot pēdējā semestra studentiem) jāaizpilda tiešsaistes pieteikuma ANKETA LU fonda tīmekļvietnē līdz š.g. 15. jūlija plkst. 23:59. Anketai ir jāpievieno savs CV, dokumenti pēc saviem ieskatiem, kas apliecina pieredzi pastāvīgajā darbā, intelektuālo potenciālu, spēju radīt jaunas un inovatīvas idejas, tāpat ir jāuzraksta brīvā eseja (līdz 2 000 rakstu zīmēm) “Kuram Latvijas Universitātes mecenātam (-ei) es vēlos līdzināties un kāpēc?”. Anketā ir jānorāda akadēmiskie sasniegumi un motivācija saņemt stipendiju. Katram pretendentam ir nepieciešamas divas rekomendācijas vēstules no LU mācībspēkiem, kuras viņi nosūta uz e-pasta adresi fonds@fonds.lv līdz konkrētajam termiņam. Pretendentam ir jāiesniedz Vācijas augstskolas administrācijas parakstīts apliecinājums par uzņemšanu studijās. LU studenti var izvēlēties, vai studēt Vācijā 2019./2020. akad. gada rudens vai pavasara semestrī.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā interesenti var sazināties ar LU fondu, rakstot uz e-pasta adresi fonds@fonds.lv vai zvanot 20127040.

Pretendents nedrīkst vienlaikus būt LU fonda vai citu mecenātu stipendiju ieguvējs 2019./2020. akad. gadā. Students nedrīkst pretendēt uz stipendiju, ja ir darba attiecībās ar LU.

Dalīties