Foto: Toms Grīnbergs

Piektdien Latvijas Universitātes (LU) Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienas ietvaros LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā norisinājās LU jauno studiju programmu atvēršanas svētki, kuros LU pasniedza pateicības sadarbības partneriem par atbalstu programmu izstrādē.

“Tas viss mums nācis caur grūtu darbu, caur neatlaidību. Šajā gadījumā mums der moto “Kopā mēs varam”! Un kopā mēs patiešām varam,” ar vārdiem jauno studiju programmu atvēršanas svētkus atklāja LU Studiju departamenta vadošā eksperte Dace Kazāka un aicināja LU rektoru uz svētku uzrunu.

Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks atklāja pasākumu ar svinīgu uzrunu un godināja Latvijas Universitātes jaunās studiju programmas un to izstrādātājus. “Man ir liels prieks redzēt, kā mūsu kolēģi spēj saņemt spēkus un koncentrēties. Latvijas Universitātei ir lieliska sadarbība ar novadiem, federācijām, dažādām asociācijām un darba devēju pārstāvjiem. Mēs spējam identificēt mūsu kopējos mērķus un ļoti saspringtos grafikos tos arī īstenot. Mēs esam gatavi darboties un sarunāties, neskatoties uz to, ka bieži idejas rodas visnepierastākajā vietā un laikā. Visas šīs jaunās programmas ir daudzpusīgas, visas ir mērķētas gan uz šī brīža vajadzībām, gan uz tālāko izaugsmi,” uzrunā stāstīja rektors. Indriķis Muižnieks teica arī pateicības vārdus visiem sadarbības partneriem un izteica cerību nākotnē uz kopīgu un veiksmīgu sadarbību un abpusēji izdevīgu attīstību.

Viens no sadarbības partneriem, Futbola Skolas “METTA” ģenerāldirektora pārstāvis pēc apsveikuma pateicās Latvijas Universitātes vadībai un izteica nākotnes plānus turpmākai attīstībai: “Futbola skolas METTA, mūsu kluba un organizācijas vārdā esmu šeit, lai patiektos par šo iespēju un jaunizveidotajām studiju programmām. Mums ir vēl tāls ceļš attīstībā, kur turpināt īstenot mūsu mērķus!”

Turpmāk LU piedāvās jaunu koledžas līmeņa studiju programmu “Sporta treneris”, kas būs pieejama arī LU filiālēs – Alūksnē, Cēsīs, Kuldīgā, Madonā un Tukumā.

LU būs iespēja studēt arī trīs jaunās bakalaura studiju programmās: “Arodveselība un drošība darbā”, “Sports, tehnoloģijas un sabiedrības veselība” un “Datorzinātne un organizāciju tehnoloģijas,” šī studiju programma tiks realizēta sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti un Bufalo.

Tāpat LU piedāvās vienu jaunu maģistra studiju programmu “Sporta zinātne”, kura ir unikāla Latvijā ar to, ka tās realizācijā iesaistītas vairākas zinātņu nozaru grupas – medicīnas un dzīvības zinātņu, sociālo un tiesību zinātņu, kā arī eksakto zinātņu nozaru grupas.

Studijas šajās programmās sāksies no šī gada septembra, savukārt pieteikties studijām varēs no 2. jūlija.

Rektora pateicība par atbalstu studiju programmu licencēšanas procesā tika pasniegta:

Tukuma novada domei, Tukuma Sporta skolai, Kuldīgas novada domei, Kuldīgas novada Sporta skolai, Priekuļu novada pašvaldībai, Cēsu novada domei, Cēsu Sporta skolai, Balvu novada domei, Alūksnes novada domei, Alūksnes pilsētas bērnu un jaunatnes sporta skolai, Viļakas novada domei, Gulbenes novada domei, Madonas novada domei, Latvijas Basketbola savienībai, Bērnu un jauniešu basketbola skolai “Rīga”, Futbola skolai “Metta”, Salaspils sporta skolai, Latvijas Futbola federācijai, Latvijas Hokeja federācijai”, “Latvijas Olimpiskajai komitejai”, Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcai, Siguldas novada pašvaldības domei, Mārupes novada domei, Labklājības ministrijai, Latvijas Arodslimību ārstu biedrībai, Latvijas Ergonomikas biedrībai, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcai, Neatliekamās medicīnas palīdzības dienestam, SIA “GRIF”, Veselības ministrijai, Ekonomikas ministrijai, “Accenture” Latvijas filiālei un Finanšu nozares asociācijai.

Dalīties