Pirms šī gada Latvijas Universitātes (LU) Satversmes sapulces, kurā notiks rektora amata vēlēšanas, kandidātiem būs iespēja vēl reizi iepazīstināt ar saviem iecerētajiem Latvijas Universitātes nākotnes attīstības plāniem un atbildēt uz jautājumiem rektora kandidātu debatēs.

21. maijā plkst. 15.00 Lielajā aulā, Latvijas Universitātes galvenajā ēkā, Raiņa bulvārī 19, rektora amata kandidāti – profesori Indriķis Muižnieks un Gundars Bērziņš – diskutēs par LU turpmāko attīstību un aizstāvēs savas vadības programmas. Debates noritēs klasiskā formātā ar vadītāju, bet lai saglabātu dinamiskumu, tiks limitēti monologi un arī auditorijai tiks dota iespēja uzdot jautājumus. Debates tiks straumētas, kā arī pieejamas apskatei LU tīmekļvietnē pēc pasākuma. Debašu ilgums paredzēts līdz divām stundām.

Šogad arī auditorija aktīvi varēs iesaistīties debatēs – īpaši izveidotā tīmekļvietnē katram interesentam būs iespēja anonīmi uzdot jautājumus rektora amata kandidātiem. Atbildēm kandidātiem tiks dotas divas minūtes laika. Arī savstarpēji LU struktūrvienību izvirzītajiem rektora amata kandidātiem būs iespēja diskutēt un uzdot jautājumus viens otram.

Visi interesenti laipni aicināti piedalīties rektora amata kandidātu debatēs un uzdot sev interesējošus jautājumus!

Kā jau zināms, rektora amatam izvirzīti ir pašreizējais LU rektors, profesors Indriķis Muižnieks, kā arī Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes dekāns, profesors Gundars Bērziņš. Vairāk par kandidātiem un viņu programmām var uzzināt Rektora vēlēšanu mājaslapā www.rektoravelesanas.lu.lv

Rektoru ievēl uz četriem gadiem Satversmes sapulce. Rektora vēlēšanas notiek aizklātās balsošanas kārtībā. Par ievēlētu rektora amatā atzīstams pretendents, kurš saņēmis vairāk par pusi balsu no to Universitātes Satversmes sapulces dalībnieku skaita, kas piedalījušies vēlēšanās.

TIEŠRAIDE

Dalīties