Valsts pētījumu programmas projekts “DemoMig” un Kurzemes plānošanas reģions aicina uz “Reģionālo ideju darbnīcu: Kurzemes demogrāfiskais portrets”, kas 2019. gada 28. maijā notiks Kuldīgā, brīvdienu mājā RAXTI, Ēdoles ielā 11. Reģionālās ideju darbnīcas ieguvumi balstās uz pētnieku, reģiona iedzīvotāju, pašvaldību pārstāvju un uzņēmēju diskusiju un vajadzību apzināšanu.

Darbnīca tiek rīkota pētījumā “Ilgtspējīgas un saliedētas Latvijas sabiedrības attīstība: risinājumi demogrāfijas un migrācijas izaicinājumiem”. Pētījumu, izmantojot inovatīvu starpdisciplināru pieeju, īsteno atzīti demogrāfijas, ģeogrāfijas, socioloģijas, izglītības, ekonomikas, tūrisma un migrācijas jomas eksperti, kas pārstāv Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāti, Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāti, Rēzeknes Tehnoloģiju augstskolu un Latvijas Lauksaimniecības universitāti. Projekta vadītāja ir prof. Zaiga Krišjāne.

Aicinām kurzemniekus piedalīties ideju darbnīcā, lai kopīgi ar pētniekiem apspriestu tādus jautājumus kā sabiedrības novecošanās, talantu migrācija, izglītība un inovācijas un citus reģiona attīstībai aktuālos jautājumus.

Pasākuma programma:
plskt. 9.30 Reģistrācija un rīta kafija
10.00 Atklāšana: Kurzemes plānošanas reģiona attīstības padomes priekšsēdētāja Inga Bērziņa
10.05 Ilgtspējīgas un saliedētas Latvijas sabiedrības attīstība: risinājumi demogrāfijas un migrācijas izaicinājumiem (projekta vadītāja prof. Zaiga Krišjāne)
10.20 Demogrāfijas un migrācijas izaicinājumi Kurzemes reģionā (projekta vadošie pētnieki)
11.00 Ideju darbnīca par reģiona ilgtspējīgu attīstību.
Izmantojot World Cafe metodi apzināsim dalībnieku viedokļus par izaicinājumiem reģiona attīstībai, ko rada demogrāfiskie procesi un migrācija, sabiedrības novecošanās, kā arī par cilvēkkapitāla piesaisti un noturēšanu reģionos, par kultūras nozīmi reģionu revitalizācijai, izglītību un inovācijām.
13.30 Noslēgums
Kopīgas pusdienas.

Pieteikšanās darbnīcai līdz 24. maijam. Dalība pasākumā ir bezmaksas. Aicinām reģistrēties laicīgi - vietu skaits ierobežots!

Reģistrācija

Dalīties