Latvijas Universitātes 77. starptautiskā zinātniskā konferences sesija "Latvijas Universitāte: Zinātne industrijas attīstībai". Fotogrāfijā: SIA "Silvanols" zinātnisko projektu vadītāja Līga Gibnere. Foto: Toms Grīnbergs

Izdevniecība “Dienas Bizness” savā portālā informē par ražošanas uzņēmuma “Silvanols” izveidoto jauno degunā izsmidzināmu līdzekli pret alerģiskām iesnām – Aller-Go-nasal spray, kura tapšanā iesaistīti arī Latvijas Universitātes (LU) Bioloģijas fakultātes pētnieki.

Jaunā līdzekļa sastāvā izmantotas aktīvās vielas no brūnaļģēm, kā arī proteīni, kas uz deguna gļotādas veido dabīgu pārklājumu, neļaujot alergēniem iekļūt organismā.

Silvanols jaunā produkta izstrāde tika uzsākta 2016. gada septembrī. Latvijas Universitātē pierādīta Aller-Go-nasal spray fizikālā iedarbība - pārklājuma veidošana un tā noturība uz gļotādas - un veikti toksikoloģijas pētījumi.

Līdzekļa izstrādē kopumā investēts 201 tūkstotis eiro, no tiem Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums sasniedz 95 893 eiro.

Vairāk lasiet

Dalīties