Padomes 24.aprīļa sēdes darbs. Foto: D. Jamonte
Padomes 24.aprīļa sēdes darbs. Foto: D. Jamonte

25.aprīlī uz pirmo sēdi sanāca Latvijas Universitātes (turpmāk – LU)  Muzeja padome. Atbilstoši LU rīkojumam tās 8 personu sastāvā darbosies LU Muzeja direktore Iveta Gudakovska, LU iekšējā auditore Inta Krastiņa, LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes katedras vadītājs, docents Aivars Markots, LU Vēstures un filozofijas fakultātes asociētais profesors Andris Šnē, LU Absolventu kluba valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Brencis, Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektora vietniece Gunta Gabrāne, LU Studentu padomes pārstāvji Toms Elvijs Šusts un Artūrs Romeiko.

Notikušajā sēdē padomes locekļi, atklāti balsojot, vienbalsīgi par padomes priekšsēdētāju ievēlēja LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes Ģeogrāfijas nodaļas Ģeomorfoloģijas un ģeomātikas katedras vadītāju, docentu, Dr.ģeol. Aivaru Markotu, bet, vienam atturoties, par padomes priekšsēdētāja vietnieku – LU vēstures un filozofijas fakultātes asociēto profesoru Andri Šnē.

Šajā sēdē piedalījās LU prorektors Valdis Segliņš, kas iezīmēja LU Muzeja pašreizējo darbību un akcentēja vadības gaidas tā turpmākai attīstībai.  LU Muzeja piedāvātais un detalizēti izstrādātais darbības plāns, kā arī LU simtgades atzīmēšanas aktivitātes 2019. gadam tika atbalstīti izpildei. Padomes sēdes dalībnieku ieteikumi būs noderīgi LU Muzeja vadītajai Muzeju nakts norisēm Latvijas Universitātē šī gada 18. maijā.

Padome ir konsultatīva institūcija kas konsultē LU vadību un LU Muzeja direktoru par iestādes darbības attīstību un pilnveidošanu saskaņā ar LU attīstības stratēģiju un LU Muzeja attīstības vadlīnijām. Padomes konsultatīvā darba galvenie virzieni ir LU Muzeja stratēģiskā attīstība, krājuma kolekciju attīstības prioritāšu noteikšana, atbalsta virzieni LU studiju un pētniecības programmām, darbs ar sabiedrību.

Dalīties

Saistītais saturs

Par svarīgāko aizvadītajā gadā
22.02.2019.

Par svarīgāko aizvadītajā gadā