12. un 13. aprīlī Rīgā norisinājās otrā starptautiskā Magnetic Latvia Tehnoloģiju konference “Deep Tech Atelier”, kuras ietvaros notika tīklošanās pasākums “Hidden Treasures in Public research institutions”, ko organizēja LIAA Tehnoloģiju departamenta Zinātnes komercializācijas nodaļa.

Konference "Deep Tech Atelier" vienkopus pulcēja zinātniskos jaunuzņēmumus, pētniecības organizācijas, industriju un valsts pārvaldes pārstāvjus, kā arī tehnoloģiju interesentus.

No Latvijas Universitātes Fizikas institūta tīklošanās pasākumā piedalījās 5 zinātnisko ideju komandas, kuras pārstāvēja Toms Beinerts, Kalvis Kravalis, Imants Kaldre, Matīss Kalvāns, Andis Zeidmanis, Linards Goldšteins un Mikus Milgrāvis. Projektu komandas tikās ar tehnoloģiju pārneses un komercializācijas ekspertiem, kas bija ieradušies no dažādām valstīm – Norvēģijas, Vācijas, Francijas, ASV, Polijas, Anglijas un Somijas. Fizikas institūta komandas tikās ar pieciem, izvēloties ekspertus, kas pietuvināti materiālzinātnei ar pieredzi tehnoloģiju pārnesē un komercializācijā.

“Šāda veida individuāla pieeja katram projektam ir īpaši vērtīga, jo diskutējot tiek identificēti turpmākie soļi idejas attīstībai ceļā uz komercializāciju. Tīklošanās pasākuma laikā saņēmām konsultācijas un padomus no starptautiskiem komercializācijas ekspertiem, kuriem ir plaša pieredze zinātnisku ideju attīstībā. Būtiska bija tieši ekspertu kompetence projektiem tuvu nozaru specifikā, kas dod iespēju iedziļināties jautājumos daudz detalizētāk” saka LU pārstāvis Mikus Milgrāvis.  M. Milgrāvis konferences ietvaros arī prezentēja Latvijas Universitātes sadarbības iespējas ar uzņēmumiem, kas ietver plaša spektra pakalpojumus, sākot ar dažādu procesu analīzi, līdz pat jaunu produktu izstrādei. 

Kopumā konferenci apmeklēja aptuveni 650 interesenti no vairāk nekā 30 valstīm. Tajā piedalījās pasaules vadošie nozares eksperti kā lielākā tehnoloģiju akceleratora HAX partneris Bendžamins Džofe (Benjamin Joffe), zviedru ekonomists un vispasaules bestselleru autors Dr. Kjels Anders Nordstroms (Dr. Kjell Anders Nordström) un Henkel Ventures Adhesive Technologies vecākais investīciju vadītājs Dr.Tomas Kostka (Dr. Thomas Kostka).

Tīklošanās pasākumā piedalījās 15 projektu komandas no sešām Latvijas pētniecības institūcijām. Pasākuma ietvaros notika 45 konsultācijas.

Dalīties