Latvijas Universitātes LU) Zinātnes departaments un Interreg Baltijas jūra reģiona programmas projekta „Inovāciju ekosistēma tīro tehnoloģiju patērētēju tirgus attīstībai Baltijas jūras reģionā - Smartup Accelerator” komanda aicina 2019. gada 25. aprīlī plkst. 17:30 LU Microsoft Inovāciju Centrā, Kalpaka bulvārī 4 uz semināru un diskusiju par gudro mobilitāti „Kāda būs nākotnes mobilitāte – tīra, dalīta, autonoma” uzņēmējus, pētniekus, politikas plānotājus, nevalstiskās organizācijas, uzņēmējdarbības atbalsta organizācijas, studentus un citus interesantus, kas vēlas uzzināt par aktuālo un iespējamo nākotni mobilitātes jomā.

LU Zinātnes departamenta pārstāvji pastāstīs par projekta „Smartup Accelerator” mērķiem un aktivitātēm. Eiropas Komisijas Ekonomikas padomnieks Mārtiņš Zemītis runās par Eiropas Savienības direktīvu ietekmi uz mobilitāti nākotnē un aprites ekonomiku, biedrības „Zaļā brīvība” vadītājs un LU pētnieks Jānis Brizga runās par tranporta ietekmi uz vidi. Uzņēmuma „Carguru” dibinātājs Vladimirs Reskājs piedāvās uzņēmēja skatījumu par dalīšanās ekonomiku mobilitātes jomā,  Rokas Pečiulaitis, no uzņēmuma “Contrarian Ventures” Lietuvā stāstīs par mobilitātes nākotni investoru skatījumā, kā arī Aigars Lazdiņš, Ekonomikas ministrijas vecākais eksperts informēs par Ekonomikas ministrijas iniciatīvām viedās pilsētas ekosistēmas attīstībā. 

Pasākumā būs arī informācija par  projekta „Smartup Accelerator” konkursu jaunuzņēmumiem (pieteikšanās tiešsaistē projekta mājas lapā no 2019. gada 15. maija – 15. jūnijam).  Konkursā tiks izvēlēti 7 jaunuzņēmumi, kas piedāvā risinājumus viedās mobilitātes sektoram. Katrā  Baltijas jūras reģiona valstī - Igaunijā, Somijā Vācijā, Latvijā, Polijā, Zviedrijā un Krievijā tiks izvēlēts 1 jaunuzņēmums, kuram ir mērķis attīstīt savu darbību starptautiskā tirgū. No projekta partneriem jaunuzņēmumi saņems konsultācijas, mentoringu, atbalstu starptautiska biznesa plāna izstrādē, kā arī iespēja piedalīties starptautiskajā testgultnē „Bootcamp Riga 2019”, kas norisināsies  š.g. septembrī Rīgā.

Pasākums angļu un latviešu valodās.

Pieteikšanās un programma. 

Nāc uz semināru un pievienojies „Smartup Accelerator” tīro tehnoloģiju inovāciju ekosistēmas dalībniekiem!

Kas ir Smartup Accelerator? Dodies uz Projekta mājaslapu un uzzini par projektu un tā aktivitātēm  

Dalīties