(Papildināta 20.03.2019.) Latvijas Universitātes (LU) Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (BVEF), LU Datorikas fakultātes un Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes domes lēmušas LU rektora amatam izvirzīt BVEF dekānu un profesoru Gundaru Bērziņu.

Šī gada 5. martā Gundaru Bērziņu rektora amatam izvirzīja Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte. Datorikas fakultāte ir otrā fakultāte, kas Gundaram Bērziņam pauda atbalstu 11. martā un Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte pauda atbalstu 14. martā.

Profesors Gundars Bērziņš ir dzimis 1971. gadā. Absolvējis LU Ekonomikas un vadības fakultāti (tagad – Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte), iegūstot doktora grādu vadības zinātnē (Dr.admin.) G. Bērziņš līdz 2002. gadam sekmīgi darbojies privātajā biznesā, kad LU Ekonomikas un vadības fakultātes (EVF) dekāna prof. Edgara Vasermaņa aicināts kļuva par fakultātes lektoru, vēlāk docentu, asoc. prof. un profesoru. No 2003. līdz 2008. gadam ieņēmis LU EVF izpilddirektora amatu, bet no 2008. līdz 2009. gadam bijis LU Finanšu un uzskaites departamenta direktors. LU rektora prof. Mārča Auziņa laikā no 2009. bijis LU kanclers, bet kopš 2016. gada ir LU BVEF dekāns. G.Bērziņš ir LU vadošais pētnieks un Latvijas Zinātnes akadēmijas korespondētājloceklis, piedalījies daudzos starptautiskos un valsts mēroga pētniecības projektos. Ir starptautisku zinātnisko publikāciju autors. Pēdējo sešu gadu laikā publicējis 23 zinātniskos rakstus starptautiskos recenzētos izdevumos, no tiem 11 ir iekļauti SCOPUS vai Web of Science.

Saskaņā ar Latvijas Universitātes Satversmi rektoru uz četriem gadiem amatā ievēl LU Satversmes sapulce. Rektoru var ievēlēt amatā divus amata termiņus pēc kārtas. Šogad vēlēšanas notiks 24. maijā. Rektora amata kandidātu izvirzīšana turpināsies līdz 18. aprīlim.

Dalīties