2019. gada 14. martā norisinājās gada nozīmīgākais notikums medicīnas nozarē - "Gada balvas medicīnā 2018" pasniegšanas ceremonija, ko devīto gadu rīko Latvijas Ārstu biedrība. Svinīgajā ceremonijā kultūras pilī "Ziemeļblāzma" bija pulcējušies balvu saņēmēji un pasniedzēji, kolēģi mediķi un arī pacienti un atbalstītāji.

Balsošana par labākajiem mediķiem šogad norisinājās no 14. janvāra līdz 28. februārim. Ikviens varēja nobalsot par, viņaprāt, labāko veselības aprūpes speciālistu nominācijās "Gada ģimenes ārsts", "Gada ārsts speciālists", "Gada zobārsts", "Gada ārsta palīgs", "Gada māsa", "Gada vecmāte", "Gada farmaceits" un "Gada funkcionālais speciālists", minot pamatojumu, kāpēc tieši šis speciālists būtu pelnījis saņemt apbalvojumu.

"Gada balva medicīnā" pasniegta 15 nominācijās, no kurām astoņās apbalvojamos izvirzīja Latvijas iedzīvotāji. Piemēram, nominācijā "Gada ģimenes ārsts" balsots par 725 ģimenes ārstiem, bet nominācijā "Gada ārsts speciālists" - par 568 dažādu veselības aprūpes nozaru speciālistiem.

Šogad balsotāju aktivitāte bija īpaši augsta, kopumā tika saņemtas 12 400 balsis. Profesionalitāte, zināšanas, uzticība, pacietība un spēja komunicēt - tās ir īpašības, ko cilvēki visaugstāk vērtē mediķos.

Balva tika pasniegta arī nominācijā "Gada docētājs medicīnā", kur uzvarētāju noteica Latvijas Universitātes un Rīgas Stradiņa Universitātes studējošie. Visvairāk balsu šogad ieguva LU Medicīnas fakultātes Ķirurģijas katedras lektors, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas ķirurgs Paulis Laizāns. P. Laizāns novērtē to, ka „līdzās darbam slimnīcā ir iespēja mācīt studentus, veidot analītiskas diskusijas, vērot topošo mediķu iespējas, degsmi un zināšanas. Un ticēt, ka katrai nākamai paaudzei jāiet tālāk - kļūstot spilgtākai un gudrākai.”

Svinīgā balvas pasniegšanas ceremonija bija skatāma LNT 17. martā plkst. 15.50.

Dalīties