LU rektors I. Muižnieks ar Apvienoto Arābu Emirātu vēstnieci vēstniece Latvijā V.E. Hanan Al Aleeli. Foto: Toms Grīnbergs

Šodien Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā notika Apvienoto Arābu Emirātu vēstniecības svinīgā dāvinājuma - Al Ghaf koka – pasniegšana. LU Botāniskā dārza Augu māju kolekcija kļūst aizvien bagātīgāka un dāvinājums papildinās Sukulentu siltumnīcas kolekciju.

LU Botāniskais dārzs priecājas, ka Augu māju augu kolekcijā būs papildinājums - Al Ghaf koks (Prosopis cineraria).

Pasākumā piedalījās Apvienoto Arābu Emirātu vēstniece Latvijā V.E. Hanan Al Aleeli, LR Ārlietu ministrijas Divpusējo attiecību direkcijas vadītājs, vēstnieks Ilgvars Kļava, kā arī Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks,  LU Studentu padomes priekšsēdētāja Alise Paula Zīverte un LU rektora vietnieks studentu un sociālajos jautājumos Jānis Stonis.

“Šis dāvinājums ir piemērs tam, ka mūsu draudzība ar Latvijas Universitāti aug un ceru, ka tā augs vēl lielāka tāpat kā šis koks,” svinīgajā runā akcentēja Apvienoto Arābu Emirātu vēstniece Latvijā V.E. Hanan Al Aleeli.

Arī LU rektors profesors I. Muižnieks pauda prieku, ka draudzība ar Apvienoto Arābu Emirātu vēstniecību aug lielāka un stāstīja, ka šis koks simbolizējot panākumus un attīstību.

Prosopis cineraria savvaļā ir sastopams Rietumāzijas un Indijas subkontinenta arīdajos apgabalos, kā introducēta suga -  arī Dienvidaustrumāzijā. Prosopis cineraria ir Apvienoto Arābu Emirātu nacionālais koks. Prosopis cineraria rotā arī Apvienoto Arābu Emirātu Iecietības gada logo. (2019. gads Apvienotajos Arābu Emirātos ir pasludināts par Iecietības gadu (Year of Tolerance)).

Foto no pasākuma

 

Dalīties