Atzīmējot Baltijā lielākās acāliju kolekcijas ziedēšanas pilnbriedu, Latvijas Universitātes (LU) Botāniskais dārzs aicina uz ekskursiju 24. martā plkst. 12.00. Dalība tikai ar iepriekšēju pieteikšanos.

Acāliju kolekcijas ziedēšana ir viens no gaidītākajiem notikumiem LU Botāniskajā dārzā. Atzīmējot kolekcijas ziedēšanas pilnbriedu, svētdien, 24.martā notiks ekskursija, kurā apmeklētāji zinoša gida pavadībā varēs tuvāk iepazīt Acāliju siltumnīcas augu kolekciju. Ekskursijas maršrutā būs iekļauta arī Palmu māja, Tauriņu māja un citas siltumnīcas, kurās džungļu sajūtas var izbaudīt jebkurā gadalaikā. 

Ierobežotā ekskursantu grupas izmēra dēļ dalībai ekskursijā ir jāpiesakās iepriekš. Pieteikšanās: agnese.reke@lu.lv vai vai elektroniskajā pieteikuma anketā goo.gl/x2Svor  

Ekskursijas sākums plkst. 12.00. Pulcēšanās vieta pie kases. Plānotais ekskursijas ilgums aptuveni 90 minūtes.

Dalības maksa ekskursijā: 2 EUR (gida pakalpojumi)+ieejas biļete. Bērniem līdz 6 gadu vecumam dalība ekskursijā ir bez maksas.

LU Botāniskā dārza acāliju kolekcija ir lielākā visā Baltijā. To 1956. gadā sāka veidot profesors Rihards Kondratovičs, toreizējais LU Botāniskā dārza direktors un acāliju un savvaļas rododendru selekcionārs. Acāliju kolekcija LU Botāniskajā dārzā bijusi arī agrāk, 20.gadsimta 30.gados, taču kara laikā augu kolekcija gāja bojā. Pašlaik LU Botāniskā dārza acāliju kolekcijā ir aptuveni 130 dažādi kultivāri.

Dalīties