Vakar, 21. februārī, Rīgā ieradās 16 studentu grupa no Kazahstānas, Astanas medicīnas universitātes un Semipalatinskas Valsts medicīnas universitātes, lai piedalalītos Latvijas Universitātes (LU) Starptautiskajā zinātniskajā medicīnas konferencē.

Grupas vadītājs ir MD–PhD, profesors Nurbeks Igissinovs (ārsts – onkologs, sabiedrības veselības speciālists; Astanas Medicīnas universitātes internatūras Ķirurģisko slimību katedras profesors; Sabiedriskās asociācijas “Central Asian Cancer Institute" priekšsēdētājs). Studentu grupas sastāvā pārsvarā ir “Vispārējās medicīnas” specializācijas studenti, interni un rezidenti ar specializēšanos ķirurģijā.

LU Medicīnas Konferencē Kazahstānas grupa piedalīsies ar 3 mutiskajiem un 13 stenda referātiem. Lai iepazītos ar Latvijas ārstniecības iestāžu darbību klātienē, 20.februārī Kazahstānas studentu grupa un profesors N.Igissinovs viesojās arī Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā “Gaiļezers” un “Latvijas Onkoloģijas centrā”. Ar slimnīcas darbību studentus iepazīstināja Zinātnes daļas vadītājs profesors Mārcis Leja un Ķirurģijas dienas stacionāra virsārsts asoc. prof. Igors Ivanovs. Interesantu ieskatu Operāciju bloka darbībā sniedza tā vadītājs Pēteris Tomiņš, kā arī studentiem bija iespēja ielūkoties Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas ikdienas darba procesā.

“Latvijas Onkoloģijas centrā” studentu grupu sagaidīja un kopējo pārskatu par centra darbību sniedza Krūts ķirurģijas nodaļas vadītājs, Asoc.prof. Jānis Eglītis. Izzinošu ieskatu  Terapeitiskās radioloģijas un medicīnas fizikas klīnikas darbībā sniedza Klīnikas vadītājs Arturs Šorubalko, bija iespēja apskatīt arī jaunākās paaudzes staru terapijas aparatūru. Ekskursijas noslēgumā studentiem bija iespēja iepazīties ar Ķīmijterapijas dienas stacionāra darba procesu.

Dalīties