Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas sagatavotā un LU Akadēmiskā apgāda izdotā grāmata “Latvijas mediju vides daudzveidība” nominēta grāmatu mākslas konkursā “Zelta ābele 2018”. Grāmatas māksliniece – Laura Veļa.

Grāmata “Latvijas mediju vides daudzveidība” ieguvusi nomināciju kategorijā “Zinātniskā literatūra” kopā ar Jāņa Kalnača darbu "Kokmuiža un tās alus darītava" (izdevēji: Kocēnu novada dome un Vidzemes Augstskolas Sociālo, ekonomisko un humanitāro pētījumu institūts), Indriķa Veitnera monogrāfiju “Latvijas džeza vēsture. 1922–1940” (izdevējs "Musica Baltica") un Jāņa Ozoliņa rediģēto grāmatu "Andra Neiburga: valoda, dzimtene, stāstījums, attēls" (izdevējs: LU Literatūras, folkloras un mākslas institūts). Konkursa “Zelta ābele” koncepcija viedo izpratne par grāmatu kā mākslas darbu, kas atklāj tās satura un formas māksliniecisko veselumu. Konkursa mērķis ir arī veicināt grāmatu izdošanas profesionālā un mākslinieciskā līmeņa izaugsmi, kā arī attīstīt lasītāju izpratni par grāmatu mākslu. “Zelta ābeles 2018” apbalvošanas ceremonija notiks 2019. gada martā.  

Grāmatā “Latvijas mediju vides daudzveidība” iztirzāta Latvijas plašsaziņas līdzekļu ārējā un iekšējā daudzveidība un tās konteksti. Tā ir Latvijas Universitātes un Latvijas Republikas Kultūras ministrijas efektīvas sadarbības projekta rezultāts. Pētījumu īstenoja Dr. sc. comm. Laura Ardava-Āboliņa, Dr. sc. comm. Didzis Bērziņš, Dr. philol. Viktors Freibergs, Dr. phil. Skaidrīte Lasmane, Dr. art. Zane Radzobe, Dr. hist. Ojārs Skudra, Dr. sc. comm. Marita Zitmane, Mg. sc. soc. Sanita Burķīte, Mg. sc. soc. Kārlis Dagilis, Mg. sc. soc. Vita Dreijere, Mg. sc. soc. Elīna Gulbe, Mg. sc. soc. Ilze Šulmane, Mg. sc. soc. Rolands Tjarve, Mg. sc. soc. Laura Uzule, Mg. sc. soc. Raivis Vilūns. Projekta vadītāja un kolektīvās monogrāfijas zinātniskā redaktore – Dr. hist. Vita Zelče.

Dalīties