Piektdien, 15. februārī, Latvijas Universitātes (LU) rektors un arodbiedrību pārstāvji pulcējās, lai parakstītu LU Darba koplīguma grozījumus.

Koplīguma grozījumu parakstīšanā piedalījās LU rektors Indriķis Muižnieks, LU Arodbiedrības organizācijas priekšsēdētāja Rasma Mozere, LIZDA Apvienotās augstskolu  arodorganizācijas  “Imanta” priekšsēdētājs Guntars Bernāts, kā arī Latvijas Zinātnes darbinieku arodorganizāciju apvienības pārstāve Inguna Daukste-Silasproģe.

Koplīguma grozījumi skar darbinieku ārstēšanās izdevumu kompensācijas, kā arī praktiskus darba organizēšanas jautājumus.

Rasma Mozere, komentējot līdzšinējo sadarbību, atzina, ka tuvākajā nākotnē jauns koplīgums nav gaidāms, savukārt iespējami ir arī citi līguma grozījumi. “Nākamajā gadā atgriezīsimies pie koplīguma uzlabošanas, jo tās tomēr ir sociālās garantijas,” stāstīja R. Mozere

Darba koplīgums ir darba devēja un darbinieku rakstiska vienošanās, kas paredz darbiniekiem labvēlīgākus noteikumus nekā noteikts Darba likumā un citos darba tiesisko attiecību regulējošos normatīvajos aktos. Darba koplīguma būtība ir sabalansēt darbinieku vajadzības un vēlmes ar darba devēja iespējām, kas realizējas abpusējā ieguvumā. Darba koplīgums attiecas uz visiem LU darbiniekiem bez izņēmumiem.

Dalīties