Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas un inovāciju departaments

Lai aktualizētu Latvijas mežu ilgtspējību, AS “Latvijas valsts meži” un Latvijas Universitāte organizē zinātnisko konferenci “Nākotnes perspektīvas meža nozarē”. Konferences, kas notiks 22. novembrī, mērķauditorija ir gan meža nozarē strādājošie, gan arī Latvijas augstskolu studenti.

Konference norisināsies no plkst. 14.00 līdz 17.30 Latvijas Universitātes Dabas mājā Jelgavas ielā 1. Pieteikties uz konferenci aicinām, rakstot uz konference@lu.lv. Konferencē ar savu pieredzi un profesionālo viedokli dalīsies mežsaimnieki un kokrūpnieki no valsts un privātā sektora. Pasākumā tiks analizēti mežkopības pirmsākumi un mūsdienu prakse, mežu resursi un vērtība, apspriesta meža nozares stratēģija, kā arī darba iespējas nākotnē dažādās ar mežsaimniecību saistītās nozarēs. Konferencē piedalīsies:
  • AS “Latvijas valsts meži” vecākais vides eksperts Uģis Bergmanis
  • AS “Latvijas valsts meži” eksperts Dagnis Dubrovskis
  • Latvijas Valsts mežzinātnes institūta “Silava” vadošais pētnieks Āris Jansons
  • Latvijas Universitātes prorektors Valdis Segliņš
  • Latvijas Universitātes Senāta priekšsēdētājs Māris Kļaviņš
  • Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Kristaps Klauss
  • Latvijas Meža īpašnieku biedrības valdes priekšsēdētājs Arnis Muižnieks
  • AS “Latvijas Finieris” padomes priekšsēdētājs Uldis Biķis
“Meža nozare valstī ir attīstījusies dažādos virzienos, kas topošajiem speciālistiem paver durvis uz arvien vairāk iespējām. Savukārt, lai nozari un tās specifiku izprastu pilnvērtīgi, pirms tajā uzsākt savu darbību, nepietiek vien ar praksi, nepieciešamas arī padziļinātas akadēmiskās zināšanas par mežzinātnes pirmsākumiem, vēsturi un veiktajiem pētījumiem,” skaidro Valdis Segliņš, Latvijas Universitātes prorektors. “Tādēļ uzskatām, ka ar šo konferenci spēsim sniegt vismaz pirmo ieskatu tajā, ko nozīmē darboties meža nozarē un būt daļai no tagadējās un nākotnes meža nozares.” PROGRAMMA

Dalīties