Doktorantūras skola “Zemes resursi un to ilgtspējīga izmantošana” visus interesentus un doktorantūras skolas dalībniekus aicina novembrī LU Dabas mājā, Jelgavas ielā 1 apmeklēt vieslekcijas.

Ceturtdien, 1. novembrī, no plkst. 10.30 līdz 12.00 319. auditorijā:
Dr. Jaija Jāāni:
Izgāztuves vai nākotnes resursu “bankas konts”?
Vairāk nekā divi miljardi tonnu atkritumu ik gadus nonāk izgāztuvēs. Eiropas Savienībā vien ir ap pusmiljonu senu, pamestu un slēgto izgāztuvju. Tās joprojām piesārņo augsni un gruntsūdeņus, kā arī nereti emitē siltumnīcefekta gāzes. Bet varbūt mēs varam tās izmantot savā labā?  Dr. Juris Burlakovs: Kritiskie resursi un izgāztuves aprites ekonomikai
Vai mēs visi zinām, ka Eiropas Savienība ir izstrādājusi darbības plānus nākotnei kritisko materiālu nodrošināšanai? Kas vispār ir kritiskie materiāli, kas nosaka to vērtību, ekonomisko nepieciešamību…    Pirmdien, 5. novembrī, no plkst. 10.30 līdz 12.00 545. auditorijā:
Dr. Jaija Jāāni
: Senā māksla vai kristāla ražotņu atkritumi kā jaunas metāla iegulas.
Metāli ir nozīmīga rūpniecisko izstrādājumu izejmateriālu sastāvdaļa. Dzīves kvalitātes uzlabošana un attīstība ir vienmēr bijusi saistīta ar metālu izmantošanu milzīgos apjomos. Dr. Juris Burlakovs: Aprites ekonomika vai izaugsme – īsi par ekonomisko krīžu vēsturi.
Lielā Depresija, naftas krīze 70. gados, Melnā piektdiena, “dot-com” un jau ne tik sen piedzīvotā “dižķibele”, kuras saknes sniedzas tālajā Ziemeļamerikā. Lekcijas valoda: angļu valoda.

Dalīties