Apvienoto Arābu Emirātu vēstniece Latvijā V.E. Hanana Al Alīli. © Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments.

31. oktobrī LU Humanitāro zinātņu fakultātē viesosies Apvienoto Arābu Emirātu vēstniece Latvijā V.E. Hanana Al Alīli ar delegāciju, lai tiktos ar fakultātes dekāni profesori Ilzi Rūmnieci un Āzijas studiju nodaļas pārstāvjiem.

Apvieno Arābu Emirātu vēstniece dāvinās Āzijas studiju nodaļai Apvienoto Arābu Emirātu dabas skatu kolekciju, ko plānots izvietot Humanitāro zinātņu fakultātes ceturtā stāva vestibilā. Šis gads Apvienoto Arābu Emirātiem ir īpašs, jo pirms 100 gadiem ir dzimis Apvienoto Arābu Emirātu dibinātājs šeihs Zaids bin Sultan Al Nahjans. Viņa aktīvās politikas rezultātā tika izveidota septiņu cilšu federācija, kas šodien pazīstama kā Apvienotie Arābu Emirāti. Zaids bin Sultan Al Nahjans valdīja šo valsti 38 gadus un ir ievirzījis to salīdzinoši liberālas politikas ūdeņos. Šeihs ir iegājis vēsturē kā dāsns ziedotājs lieliem starptautiskiem projektiem, saistītiem ar izglītību, inženiertehniskām būvēm, palīdzību daudzām finansiāli mazāk veiksmīgām arābu valstīm. Pēc pasākuma Apvienoto Arābu Emirātu vēstniece laipni gaidīs arābu valodas studentus un mācībspēkus uz nelielu pieņemšanu Apvienoto Arābu Emirātu vēstniecībā Rīgā, kur studentiem būs iespēja praktizēt arābu valodu un iepazīt Apvienoto Arābu Emirātu kultūru. 

Dalīties