Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskā balle jau tradicionāli ir LU dzimšanas dienas svinību krāšņākais pasākums, kas šogad veltīta Alma Mater 99 gadu jubilejai un Latvijas simtgadei. Svinības jau ierasti notiks 28. septembrī LU galvenajā ēkā, Rīgā, Raiņa bulvārī 19. LU studentiem, uzrādot studenta apliecību, biļetes cena - 5 eiro.

Aicinām iepazīties ar LU Akadēmiskās balles programmu. Viesus laipni sagaidīs un ballē uzrunās tās namatēvs LU rektors prof. Indriķis Muižnieks: “LU Akadēmiskā balle ir gada nozīmīgākais pasākums, kurā ne tikai godinām mūsu Alma Mater jubileju, bet arī svinam akadēmisko izcilību un panākumus. Šī gada balle būs īpaši nozīmīga, jo tajā atzīmēsim mūsu valsts simtgadi, kā arī sāksim laika atskaiti līdz LU 100. dzimšanas dienai. Tāpēc pasākuma programma būs īpaši krāšņa un mākslinieciski augstvērtīga.” Par balles noskaņu un izcilu muzikālo programmu šogad rūpēsies “Latvijas Operetes fonda/ Operetes teātra” solisti Sonora Vaice, Marlēna Keine, Emīls Kivlenieks un Operetes orķestris diriģenta Guntara Bernāta vadībā, kā arī Laimis Rācenājs un Gints Žilinskis. Arī šī gada ballē skanēs visdažādāko žanru mūzika, gan iemīļotas operetes ārijas un pasaulslavenu komponistu valšu melodijas, gan arī džezs, rokenrols un pat roks. Uz pasākumu laipni aicināta visa plašā Alma Mater saime, kurai pieder gan esošie, gan bijušie LU mācībspēki un darbinieki, studenti, absolventi, mecenāti un draugi Latvijā, kā arī ārvalstīs. Ierasti uz balli kuplā skaitā ierodas LU Goda biedri un Goda doktori, kuru vidū ir daudz pašmāju un ārvalstu prominences. Balles apģērbs šogad ir creative black tie jeb kungiem smokings vai tumšs uzvalks, bet dāmām vakarkleita, pieļaujama arī grezna kokteiļkleita. Biļetes uz pasākumu ir iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv. LU studentiem biļetes cena 5 eiro. Arī LU darbinieki biļetes var iegādāties par īpašām cenām Studentu servisā (Raiņa bulvāris 19, 125. telpā) un LU Dabas mājas Torņakalnā bibliotēkā (Jelgavas ielā 1). Biļetes cena LU darbiniekiem ir 10 eiro vienai personai, pārim – 20 eiro. 

Iespēja apmeklēt bezmaksas deju nodarbības

Atgādinām, ka balles viesiem ir unikāla iespēja – apmeklēt bezmaksas deju nodarbības, kas ļaus apgūt vai uzspodrināt Vīnes valša soļus. Deju nodarbības notiks LU Lielajā aulā 18., 21. un 25. septembrī laikā no plkst. 17.30 līdz 18.30. Nodarbības vadīs profesionāla deju trenere Juta Vanaga, kurai ir bagāta pieredze gan sporta deju, gan sociālo deju mācīšanā, kā arī deju festivālu tiesāšanā un semināru organizēšanā. Deju stundās visiem interesentiem būs iespēja apgūt vai papildināt zināšanas par Vīnes valša soļiem, komunikāciju ar partneri dejā un mūzikā.

Dalīties

Saistītais saturs

Balle godam ieskandina Latvijas Universitātes simtgadi
02.10.2018.

Balle godam ieskandina Latvijas Universitātes simtgadi