LU aicina pieteikties konkursam studentus, kuri prot vai vēlas stāstīt skolēniem un interesentiem par studijām LU un kļūt par LU vēstnešiem braucienos uz Latvijas vidusskolām.

Latvijas Universitāte (LU) aicina pieteikties konkursam studentus, kuri vēlas stāstīt skolēniem un citiem interesentiem par studijām LU un kļūt par LU vēstnešiem braucienos uz Latvijas vidusskolām.

Vēstnešu galvenais uzdevums būs kopā ar LU Administrācijas un LU Studentu padomes pārstāvjiem doties uz Latvijas vidusskolām, lai dalītos pieredzē ar vidusskolēniem par studijām LU, kā arī citiem ieguvumiem un priekšrocībām, kas LU studentiem pieejamas. Par dalību vēstnešu programmā studentiem būs iespēja saņemt atlīdzību. “Vislabāk, kā ir studēt LU, var pastāstīt tagadējie studenti. Tieši no vienaudžiem vispārliecinošāk var gūt studentu gara izjūtu. Tāpēc daudzajos braucienos uz vidusskolām, kurp tās mūs aicina, vēlamies palielināt tieši studentu klātbūtni, izsludinot konkursu visu 13 fakultāšu studentiem pieteikties dalībai regulāriem vidusskolu apmeklējumiem,” par konkursu stāsta LU Komunikācijas un inovāciju departamenta (KID) direktora p.i. Guntis Rozenbergs. Studenti no visām LU fakultātēm aicināti savus pieteikumus - aprakstu par sevi un motivācijas vēstules - sūtīt LU KID uz e-pastu info@lu.lv līdz 1. oktobrim. No tiem 20 piemērotākos studentus vēstneša amatam izvēlēsies komisija. Ikvienam potenciālajam vēstnesim LU KID sniegs apmācību prezentācijas prasmē, kā arī nodrošinās ar jau sagatavotām prezentācijām, video un izdales materiāliem. Atlīdzību par darbu LU vēstneši varēs saņemt vienā no šiem veidiem – kā atlīdzību 40 EUR apmērā par katra pasākuma vadīšanu, kā sporta nodarbību apmeklēšanu bez maksas vienu akadēmisko gadu, kā sezonas abonementu uz LU basketbola mājas spēlēm, kā LU suvenīrus 25 EUR apmērā, kā divus bezmaksas ielūgumus uz LU jubilejas balli vai kā galda spēli (šahs, dambrete, puzle vai cita) ar pasniedzēju LU karcerī, kas atrodas LU galvenajā ēkā Rīgā, Raiņa bulvārī 19.  

Vēstnešu pieredze 

“Mēs vēlamies izveidot LU vēstnešu-studentu komandu, kuras dalībnieki varētu visa studiju gada garumā atbilstoši savām iespējām doties pie vidusskolēniem un patiesi un interesanti pastāstīt par studiju un ārpusstudiju iespējām Alma Mater. Domāju, ka studentus iesaistei šajā iniciatīvā iedvesmos saistoši bonusi, ko piedāvājam," turpina G. Rozenbergs.  Februārī tika izveidota pirmā LU vēstnešu komanda, ko pārstāvēja 15 studenti. Vēstneši piedalījās gan braucienos uz Latvijas vidusskolām, gan citos LU reprezentatīvos pasākumos – izstādē “Skola”, LU Atvērto durvju dienā un pasākumā “LU padomi vidusskolēniem eksāmenos”. Pieredzē dalās trīs LU vēstneši.  
Kaspars Eglītis 
"Mana galvenā motivācija kļūt par LU vēstnesi bija iedvesmot jauniešus studēt. Daudziem ir stāstīts, ka LU ir lielākā, vecākā, labākā augstskola, bet ne pietiekami skaidrots, kāpēc vispār vajag studēt un ko tas dod nākotnei, attīstībai. Ar kļūšanu par LU vēstnesi vēlos panākt, lai jaunieši būtu vairāk izglītoti par izglītības iespējām. Mana vidusskolas un augstskolas pieredze ir neparasta - gribu kalpot par piemēru, ka nākotnes iecerēm nav uzreiz jābūt skaidrām, jo, līdzīgi kā dzīve, arī karjeras ceļš ne vienmēr ir viegls un skaidrs.   LU vēstnešu programmā esmu ieguvis vairākas tiešās prasmes, piemēram, uzstāties auditorijas priekšā, kā arī netiešas prasmes, piemēram, labāk izprast cilvēkus un ar viņiem sadzīvot. Iepriekš nevarēju iedomāties, cik ļoti atšķiras, piemēram, rīdzinieki, daugavpilieši, jēkabpilieši. Dalība vēstnešu programmā ir laba iespēja izkāpt no informācijas burbuļa – saprast, ko var darīt Universitāte, ko var darīt Universitātē un ko Universitāte var izdarīt ar tevi pašu."  
Andra Annemarija Krūmiņa
“LU vēstnešu programma man deva ļoti daudz – esmu topošā skolotāja, tāpēc mans lielākais ieguvums bija iespēja pierast pie uzstāšanās lielas publikas priekšā. Tas ļoti cēla pašapziņu. Programmā ieguvu jaunus draugus un paziņas, kā arī vēlāk plašas iespējas strādāt citos LU projektos, piemēram, uzņemšanas laikā biju studētgribētāju konsultante. Interesanti, ka, apbraucot Latvijas skolas, varēju viesoties pilsētās, kurās agrāk nekad nebiju bijusi.”    

 

Madara Rakšte
"LU vēstnešu programma ir iespēja ieinteresēt topošos studentus LU - iepazīstināt viņus ar studiju procesiem un Universitātes dzīvi. Pateicoties vēstnešu programmai, esmu ieguvusi milzīgu pieredzi - gan uzstājoties auditorijas priekšā, gan iepazīstot LU un tās procesus padziļinātāk. Tāpat ieguvu iespēju piedalīties ne tikai skolu izbraukumos, bet vēl daudzos citos pasākumos, kas saistīti ar studiju procesu. Šī programma palīdz nodibināt kontaktus gan ar saviem kolēģiem-vēstnešiem, gan arī ar LU darbiniekiem, kas pēc tam paver plašas iespējas karjeras jomā. Ilgi nedomā, piesakies un, iespējams, tieši tu būsi daļa no LU!"

Dalīties