Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes dekāns Guntis Arnicāns ar Latvijas Darba devēju konfederācijas un karjeras portāla Prakse.lv apbalvojumu. © Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments.

Ceturtdien, 5. jūlijā, Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) sadarbībā ar karjeras portālu "Prakse.lv” paziņoja darba devēju ieteiktāko izglītības iestāžu topa rezultātus – par darba devēju ieteiktāko studiju programmu Latvijā 2018. gadā atzīta Latvijas Universitātes (LU) Datorikas fakultātes bakalaura studiju programma “Datorzinātnes”.

Datorikas fakultātes dekāns prof. Guntis Arnicāns uzsver: “Ir vairāki aspekti, kāpēc tieši šo programmu darba devēji novērtē visaugstāk, pirmkārt, tās ir kvalitatīvas zināšanas, ko sniedz augsta līmeņa mācībspēki. Otrkārt, ražošanas prakse, ar ko mūsu programma atšķiras no daudzām citām, arī ārzemju augstskolu programmām - prakse ilgst četrus mēnešus un ne tikai nodrošina studentiem pieredzi un papildu zināšanas, kas ļauj ātri iekļauties darba tirgū, bet arī ļauj labāk izprast un pārdomāt turpmāko studiju specializācijas virzienu. Treškārt, pārdomāta un aktuāla programmas struktūra un saturs. Šobrīd šī ir vienīgā IT bakalaura programma Latvijā, kas novērtēta ar Eiropas kvalitātes zīmi jeb Euro-Inf Quality Label, kas apliecina studiju programmu kvalitāti un spēju konkurēt ar citu Eiropas augstskolu studiju programmām.” LU bakalaura studiju programma "Datorzinātnes" saņēmusi 158 darba devēju ieteikumus, un tas ir par 13 ieteikumu vairāk nekā pērn. Otro vietu topā ieņem RTU profesionālā bakalaura studiju programma "Datorsistēmas", taču, lai iestātos tajā, nepieciešama iepriekšēja pirmā līmeņa profesionālā augstākā izglītība datorsistēmu jomā. Par novērtētāko izglītības iestādi šogad atzīta Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Universitāte ieguvusi 2. vietu.
  • <link https: www.prakse.lv top>Studiju programmu TOP
LDDK un karjeras portāla "Prakse.lv” studiju topā, kas norisinājās no 20. jūnija līdz 3. jūlijam, viedokli pauda 2645 uzņēmumi, apliecinot, ka darba devēji ir ieinteresēti motivēt un iedvesmot jauniešus turpmākās karjeras izvēlē. Latvijas uzņēmumu pārstāvji arī šogad aktīvi iesaistījās topa veidošanā, lai rekomendētu tās izglītības iestādes un studiju programmas, kurās, pēc viņu līdzšinējās pieredzes, iespējams gūt darba tirgum atbilstošākās zināšanas un prasmes konkrētās profesijās. "Prakse.lv" veiktajā pētījumā noskaidrots, ka 93% absolventu, izvēloties studiju virzienu, ņem vērā darba devēju viedokli. Par to liecina arī pieaugošais topa sadaļas apmeklējums portālā "Prakse.lv" - 2017./2018.mācību gadā topu skatījuši 260 000 cilvēku.

Dalīties

Saistītais saturs